Ekrem İmamoğlu hemşehrileriyle buluştu
Advert

Ekrem İmamoğlu hemşehrileriyle buluştu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonlu hemşehrileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

SİYASET - 2019-02-23 15:03:43

Akgün Otel’de düzenlenen programa ilgi büyük olurken, İmamoğlu’nun yanı sıra İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Trabzon Eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Volkan Canalioğlu, Belediye meclis üyesi adayları, TDF Kurucu Başkanı Tahsin Usta, TDF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul’da faaliyet gösteren hemşehri dernekleri başkan ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldılar.

Bizim siyasetimiz Trabzon’dur

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk sözü TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu aldı ve özetle şunları söyledi. “Biz Trabzon dernekleri olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bizim siyasetimiz Trabzon’dur, siyaseten taraf olmayacağız demiştik. Trabzon insanı neredeyse biz de oradayız. Trabzonlular her alanda çok çalışmaktadır, ülkenin birliği ve beraberliği adına elinden ne geliyorsa yapmaktadır. Yıllar önce Beylikdüzü’nde oturan bir arkadaşa dönemin belediye başkanının performansını sormuştum. O da bana “Belediye başkanı değil de CHP ilçe başkanı Ekrem İmamoğlu var. Kapı kapı dolaşıyor, herkesi tek tek ziyaret ediyor, insanların gönlüne giriyor” dedi. Bu da Ekrem başkanımızın orada ilçe başkanlığı döneminden beri verdiği hizmeti ve mücadeleyi gösteriyor. Biz Trabzonlular olarak her hemşehrimizin yanında olacağız. TDF hiçbir siyasi partiye angaje olmuş bir kurum değildir. Değerli hemşehrimiz Ekrem İmamoğlu’na da başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin”

Daha sonra mikrofona gelen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da, STK’ların demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Kavuncu, İstanbul’da ittifak yaptıkları CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediklerini, ortak kaygıları olduğunu ve herkesin desteğini beklediklerini söyledi.

Nereli olursak olalım, iyi insan olalım

Son olarak konuşan Ekrem İmamoğlu sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi.

“Trabzonlu olmaktan gurur duyuyoruz ama nereli olursak olalım, iyi insan olalım. Ben de olmaya çalışıyorum. Göreve gelirken önce aileme, sonra memleketime karşı mahçup olmamak için dua ettim. Çünkü insan nereye giderse gitsin doğduğu topraklar onu takip eder. Kötü olursa mahçup olursunuz, iyi olursa gururlanırsınız. Ben de siz hemşehrilerime mahçup olmak istemem. O yüzden bana sahip çıkmanızı istiyorum”

Trabzon’un tarihi derinliğine ve şehrin önemine de değinen İmamoğlu, herkesin ailesinde yaşanmış muhacirlik hikayeleri olduğunu söyledi ve bir daha öyle kötü günler yaşanmamasını temenni etti.

Trabzon’da doğduk ama şu anda doyduğumuz topraklar olan İstanbul’da yaşıyoruz. Bu şehre hizmet etmek ve sorunlarına duyarlı olmak zorundayız. İstanbul iyi yönetilmiyor. İnsanlar mutsuz. Sorduğunuz zaman “Fırsatını bulsam giderim” diyenlerin oranı yüzde 60’ları aşıyor. İstanbul iyi ve mutlu olursa Türkiye de iyi ve mutlu olur. Türkiye’nin motor gücü İstanbul’dur. Dolayısıyla sorumluluğuz aynı zamanda Türkiye’ye karşı bir sorumluluktur. İstanbul’u ne yazık ki hasta ettiler. Bunu ben söylemiyorum, TÜİK verilerine göre 12 milyon kutu ilaç tüketen bir millet olduk. Biz güler yüzümüz ve projeci kimliğimizle İstanbul’u iyileştirmeye geldik.

Bizim mega projemiz insandır

Büyük proje, mega proje anlayışı değişmelidir. Kimse kimseyi aldatmasın. Görüntüsü büyük projeler çok faydalı projedir anlamına gelmez. Ben de inşaatçıyım, bu işleri biliyorum. Benim için büyük proje insandır. Çocuklardan başlayarak insanları mutlu kılmaya çalışacağız. Dünyaya iz bırakan insanlar yetiştirme zorunluluğumuz vardır.

İstanbul’un en önemli sorunu hayat pahalılığıdır. Her dört gençten biri işsizdir. Tanzim satış iyi bir şeydir, ancak bunun bir modeli vardır. Biz bunu biliyoruz. İnsanları afişe etmek ayıptır, buna bir an önce son versinler. Bu işi usulüne uygun yapsınlar, yapamıyorlarsa gelsinler öğretelim.

Depremle ilgili hiçbir şey yapmadılar

Şehrin her sorununu biliyoruz. Allah’a bir süre daha deprem olmaması için dua ediyorum. Hem meslek erbabı olarak hem de belediye başkanı olarak söylüyorum. 20 senede bu konuyla ilgili bu şehirde hiçbir şey yapmadılar. Kendi ilçemde bir kentsel dönüşüm projesini Büyük Şehir’e götürdüm. Sonuçta proje geçmedi. Neden? Demişler ki “Bunu geçirirsek Ekrem’i bir dah burada yıkamayız” Depremin siyaseti olur mu? Bakın Kartal’da bina çöktü, 21 canımız gitti. Bu aynı zamanda bir suç duyurusudur. Biz bu konuda siyaset yapmayacağız. Hangi partiden olursa olsun vatandaşa güvenli evini vermek için can siperane çalışacağım.

25 senedir İstanbul’u, 20 senedir de ülkeyi yönetiyorlar. Şimdi muhalefetmiş gibi yeşil alan yok, deprem toplanma alanları yok diye şikâyet ediyorlar. İktidarken muhalefet yapmayı beceriyorlar. Ben de diyorum ki çaba göstermeyin, 1 Nisan’dan itibaren sizi muhalefete yollayacağız. Muhalefeti orada yaparsınız. Biz hangi projeyi açıklasak, 10 gün sonra aynısını onlar da açıklıyor. Doğrusu kendimle gurur duyuyorum”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un sorunlarının hepsini çözeceklerini, hangi memleketten gelmiş olurlarsa olsunlar bütün vatandaşları kucaklamaya geldiklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Karadeniz Manşet 

 

DİĞER HABERLER