Sultanbeyli'de bir gece...
Advert

Sultanbeyli'de bir gece...

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği’nin gecesi ve düşündürdükleri hakkında bir yazı kaleme alacaktık ama gündemin aşırı yoğunluğu nedeniyle bugüne kaldı, affola...

SİVİL TOPLUM - 2019-03-15 14:09:44

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği’nin Sultanbeyli Belediyesi’yle ortaklaşa gecesi konser formatında Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenmişti. Duyurusu kısa bir sürede yapılmış, hafta arası bir günde tertip edilmiş bir gece için katılım çok iyiydi, salon tamamen doluydu. Bunda Ekin Uzunlar faktörünün etkisi de vardı elbet ve gençler ağırlıktaydı, protokol bölümünde biraz homurdandılar ama o kadar olurdu, böyle gecelerde protokolün önemini anlayacak yaşta değillerdi henüz.

Geceye Sultanbeyli Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan Adayı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli AK Parti İlçe Meclis Üyesi Adayı Ertan İskender, Sancaktepe AK Parti İlçe Meclis Üyesi adayı Haşim İskender başta olmak üzere siyasetçiler, muhtarlar ve muhtar adayları da katıldı. Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Köksal Bayraktar da İstanbul’un öbür ucundan kalkıp gelmişlerdi. Bu önemli, birazdan değineceğiz.

Ödül önemli mesele

Ödül alacağımı geceye giderken öğrendim, benim için sürpriz oldu doğrusu. Bu ödüller zannedildiği gibi kolay alınmıyor, kolay da verilmiyor. Hem gecenin sıcak atmosferi hem de ödül için Başkan Katip Kılıç’ın şahsında Sultanbeyli Trabzonlular Derneği’ne teşekkür ediyorum.

Ödülü sevgili dostumuz ve derneğin yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda Sultanbeyli Trabzonsporlular Derneği Başkanı Ali Kemal Çiçek’in elinden aldıktan sonra kısa bir konuşma yaptık ve son zamanlarda ısrarla üzerinde durduğumuz İstanbul’daki Trabzon’un entegrasyon sürecini ve bu süreçte yine İstanbul’da görev yapan Trabzon medyasının bu süreçte farklı bir tavır sergilemesi gerektiğini tekrar vurguladık.

Geceye farklı bir renk katan skece de değinmeden geçmeyelim. Oyuncu hemşehrimiz Köksal Çalık, Ergin Küçük, Yavuz Kukul ve adlarını hatırlamadığım diğer oyuncular bu sezon başlayan VAR uygulaması özelinde bir sistem eleştirisi yaptılar. Mizahın ne kadar büyük bir güç olduğunu unutmamak gerekiyor.

İstanbul’un öbür ucundaki Trabzonluya...

Bu geceden bir gün önce Şişli Cevahir Otel’de Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği ve AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın konuşmacı olarak katıldığı bir kahvaltı organizasyonu vardı ve oraya İstanbul’un diğer uzak semtlerinden olduğu gibi Sultanbeyli’den de başkan Katip Kılıç, yönetim kurulu üyeleri Ergin Küçük ve Yavuz Kukul gelmişlerdi. Geceye de yukarıda dediğimiz gibi TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetici Köksal Bayraktar geldiler. Eskiden de İstanbul’da kalabalık bir Trabzon nüfusu vardı ama herkes kendi yakın çevresindeki Trabzonlularla ilgileniyordu, öyle de olmak zorundaydı çünkü bugünkü ulaşım ve iletişim imkânları yoktu. Sosyal hayatta pozisyon edinmek gibi amaçlar da gündemlerinde bulunmuyordu. Şimdi herkes hayatın her alanında kendine yer edinmeye çalışıyor ve her Trabzonlunun uzaktaki yakındaki bütün hemşehrilerinin desteğine ihtiyacı var. Bu da entegrasyon sürecini getiriyor ister istemez. Anlaşılan o ki bu konu ilerleyen günlerde gündemimizi meşgul etmeye devam edecek.

İl dernekleri öne çıkıyor

Sultanbeyli Trabzonlular Derneği özelinde biraz da il dernekleri hakkında iki satır kelam edip noktalayalım. Yakın zamana kadar İstanbul’un birçok ilçesinde Trabzon adıyla kurulmuş olan derneklerin ilçe ve köy dernekleri kadar ağırlık ve aktiviteleri yoktu. Son zamanlarda bu durum değişmeye başladı. Köy ve ilçe dernekleri yine aktif olmasına aktif, mesela geçen akşam bizim Şalpazarı Doğancı Köyü Derneği gecesine gittik, koca salonda insanlar ayakta kalmıştı. Ancak devlet kurumları artık Trabzon ismiyle kurulmuş dernekleri daha öncelikli olarak muhatap almaya başladı. İstanbul’un bir ilçesinde belediyeler yöresel etkinlik yapacaksa ve orada Trabzon derneği varsa etkinliği onlarla yapmayı tercih ediyor. Sultanbeyli Trabzonlular Derneği 1996’da kurulmuş, yani bu il derneklerinin en eskilerinden biri. Bu da demek oluyor ki görev ve sorumlulukları devletin bakış açısının değişmesinden sonra artık daha fazla. Aynı zamanda beklentiler de artacaktır, derneğin bu beklentilere cevap vermesi gerekmektedir. Diğer bütün Trabzon derneklerinin olduğu gibi.

DİĞER HABERLER