Hilmi Türkmen Akçaabatlılarla hasbıhal etti
Advert

Hilmi Türkmen Akçaabatlılarla hasbıhal etti

Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Akçaabatlılar Derneği'nde hemşehrileriyle bir araya gelerek seçimler hakkında konuştu.

SİYASET - 2019-03-21 01:07:04

Üsküdar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Anadolu Yakası Akçaabatlılar Derneği’ni ziyaret ederek 31 Mart seçimleri, geçmiş dönemde gerçekleştirdikleri ve kazandıkları takdirde yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi.

Dernek başkanı Hasan Birinci, programın geç başlaması münasebetiyle bir açıklama yaparak, aksaklığın kendilerinden kaynaklandığını açıkladı ve Hilmi Türkmen’i mikrofona davet etti.

Hilmi Türkmen, samimi bir ortamda sohbet havasında geçen toplantıda sözlerine 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaparak başladı ve şöyle devam etti.

Beş yılda herkes çok yoruldu

“Ülkemizde bugüne kadar önemli olmayan bir seçim yaşamadık, bu seçim de önemli. Üsküdar için daha da önemli, çünkü Cumhurbaşkanımızın ilçesi. Kendisini sevmeyenler üzülmesi için, sevenler de sevinmesi için Üsküdar’da seçimlere asılıyor. Son beş yılda tam yedi seçim yaşadık, darbeler oldu, Gezi kalkışması oldu. Herkes çok yoruldu. Eğer bir aksilik olmazsa bu seçimden sonra önümüzde 4,5-5 yıllık seçimsiz bir dönem var. Biz Üsküdar’da zor bir beş yılda önemli işler başardık, inşaallah daha rahat bir beş yılda çok daha iyilerini yapacağız.

Üsküdar herhangi bir ilçe değil. 500 bin nüfusu var, fakat günlük insan sirkülasyonu tam iki milyon. Yeni dönemde kentsel dönüşüm, yeşil alan ve otoparklar başta olmak üzere birçok yeni projemiz var. Biz geçenlerde sadece 41 tanesini açıkladık, açıklamadığımız daha çok sayıda projemiz bulunuyor”

Erol Kaya’nın seçim vaadi

Pendik eski belediye başkanı Erol Kaya’nın 1994’te Pendik’in mahallelerinde haftada bir gün suyun akmasını sağlayacağı sözüyle seçimi kazandığını söylediğini aktaran Hilmi Türkmen, “Şimdi ayda bir gün su kesileceğini açıklasak kıyamet kopar” dedi ve şöyle devam etti. “Yavuztürk Mahallesine en son teknolojiyle donatılmış bir diş hastanesi inşa ettik ve geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Hayvan hastanesi açtık, minik dostlar kliğini açtık. 7/24 hizmet veriyor. Ambulansımız bile var. Bunlar aslında belediyenin işleri değil ama biz yapıyoruz. Eskiden böyle hizmetler hayal bile edilemezdi

Ziyaretler önemli ama işimizi de yapmamız lazım

Hilmi Türkmen, dinleyicilerden gelen soruları da cevapladı. Bir davetlinin “Bizim mahalledeki esnaf sizden kendilerini ziyaret etmediğiniz için şikâyetçi” demesi üzerine “Tabii ki haklılar. Fakat Üsküdar çok büyük bir ilçe. Zamanımız elverdiği müddetçe herkese dokunmaya gayret ediyoruz ama aynı zamanda işimizi de yapmamız lazım” diye cevap verdi.

Uncular sokağı trafiğe kapatılacak

Marmaray’ın bacaları ve Uncular Sokağı’nın akıbeti hakkındaki sorulara da Marmaray’ın havalandırma sistemi hakkında uluslar arası hukuktan kaynaklanan bağlayıcı bir durum söz konusu olduğunu, o problem giderildiği takdirde kamufle edileceğini ya da kaldırılacağını, Uncular Sokağı’nı da araç trafiğine kapatarak “Gastronomi sokağı” haline getirmek amacında olduklarını söyledi.

 

 

 

DİĞER HABERLER