Trabzon'da Özel Çalışma
Advert

Trabzon'da Özel Çalışma

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele’ projesi kapsamında düzenlenen toplantıya katılmak için ilimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nu makamında kabul etti.

KADIN - 2016-04-01 15:39:28

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele’ projesi kapsamında düzenlenen toplantıya icabet için ilimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nu makamında kabul etti. Ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er de bulundu.

Trabzon’da yaşayan kadınların statülerinin yükseltilmesine yönelik önemli çalışmaların olduğunu belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bütün birimleriyle desteğe ihtiyacı olan çocuklarımız, yaşlılar ve engellilerimizle ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Konaklama, rehabilitasyon, eğitim, danışma gibi birimlerle ilimizde güçlü bir altyapıya sahibiz. Yerel eşitlik, kadın dostu kent uygulamaları, Şiddet Önleme Merkezi, Çocuk İzleme Koordinasyon Merkezi, yeni yapılan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon (BSRM) ve diğer altyapımızla beraber güzel çalışmalar yürütülüyor. İstihdam, kadınların eğitimi ve statülerinin geliştirilmesine yönelik sivil toplum kuruluşlarımızın da önemli çalışmaları var. Olgunlaşma Enstitümüz Halk Eğitim Müdürlüğümüzle beraber Alacahan’da oluşturulan kadın istihdamını geliştirme merkezinde çalışmalar sürüyor. Bakanlığımız istihdam ve diğer alanlarda önemli desteklemeler yapıyor. Bütün bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu da, “Yerel dinamiklerin yerinde hizmet vermesi bizim için çok önemli. Bugün Trabzon’da önemli bir proje için bulunuyoruz. Trabzon’un da aralarında bulunduğu 26 ilde düzenlenen toplantılarımızda kadın alanında verilen hizmetleri nasıl geliştirebiliriz, uygulamaları daha standart hale nasıl getirebiliriz, koordinasyonu daha işler nasıl yapabiliriz şeklinde konuları ele alıyoruz. Bu bilgilendirme toplantılarının ilkini Trabzon’da gerçekleştiriyoruz. Desteğinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Medya Trabzon

DİĞER HABERLER