Aydın: Başarı hikayesini kendimiz yazacağız

MHP Genel Başkan Adayı Aydın, 1 Kasım Genel Seçimlerinin ardından ilk kez Trabzon’a geldi.

Aydın: Başarı hikayesini kendimiz yazacağız
Aydın: Başarı hikayesini kendimiz yazacağız Admin
Advert

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, "Bizim sahte kahramanlık masallarına ihtiyacımız yok. Bu hareket, bu dava kendi içerisinden çıkaracağı değerlerle göreceksiniz başarı hikâyesini kendisi yazacak ve bu mazlum milletin önüne düşerek hak edene hak ettiği cevabı inşallah verecek. Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden verecek." dedi. Aydın, kentte bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, mecliste şu anda dördüncü parti olduklarını belirterek "Flu gördüklerimizin bile solunda oturuyoruz. Canımız sıkkın, bunu kabul edemiyoruz. Bunu içimize sindiremiyoruz. Türkiye'nin bölücülerinin solunda oturmanın bir zül olduğunu kabul ederek, ayağa kalkmak için bir fırsat, vesile olan bu olaydan sonra, bu hâli hiçbir şekilde kabul edemiyoruz. İçimize sindiremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Katılımcılara, "Değerli Ülküdaşlarım, biz bu hâle nasıl geldik?" sorusunu yönelten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce arkadaşlık ve Ülküdaşlık hukukumuzu zedeledik. Fitne, dedikodu, gündelik siyasetin bir parçası hâline geldi. Daha düne kadar birbirine omuz veren insanlar, kaybettikleri arkadaşlık ve ülküdaşlık hukukunun yıkılmasıyla, çoğu yerde birbirlerine selam veremez bir hâle geldiler. Birbirimizi sevmeyi unuttuk. Bize sevgide serbestiyet, saygıda mecburiyet emredildi. Biliniz ki bizim için sevgide serbestiyet yoktur. Çünkü sevgi bizim için bir iman meselesidir. Biliyoruz ki 'Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Onun için sevgiyi aradan çıkaran, muhabbet bağlarını koparan, bizi biz yapan değerlerin ortadan kalkmasıyla, belki de bizi bu günlere getiren kilometre taşlarından birini yaşadık." Aydın, "Bizi biz yapan değerlerimizden koptuk. Şu salonlardaki binleri, Erciyes'teki yüz binlere tercih ettik. Kurumlar gelenekleriyle yaşar. Gelenekleri aradan çıkarırsanız, birbirinize tutulma ikliminde de büyük yaralar açarsınız. Onun için diyorum ki eğer Cenabı Allah, MHP Genel Başkanlığını bana nasip ederse başta Erciyes Kurultayı olmak üzere bütün Türkmen şölenlerini yeniden inşa edeceğiz." diye konuştu. Değerlerden kopmanın bir partiyi, bir fikir düşüncesini uçuruma doğru iten en büyük amirlerden birisi olduğunu dile getiren Aydın, "Onun için bütün bu değerlerimizi yeniden ihya edeceğimize hepinizin önünde söz veriyorum." dedi.

SİYASET İNSAN KAZANMAK ÜZERİNE OLUŞTURULMUŞ BİR SANAT DEMEKTİR

Aydın, Milliyetçi Hareket Partisinin gençliğe yeterli oranda değer vermekten uzaklaştığına işaret ederek "Şu anda meclisin en yaşlı partisi biziz. Yaş ortalaması en yüksek partisi biziz. Türkiye'nin en köklü gençlik organizasyonlarına sahip olan bir siyasi partinin bu durumda olması kabul edilemez. Gençlerimiz 25 yaşlarında şehit oluyor da milletvekili mi olamıyor?" diye konuştu. Partide kadınların da önemli olduğunu ifade eden Aydın, "Kadınlar ise yüreğimizde kanayan bir yara. Bir türlü kadınların partisi olamıyoruz. Kadınlarımızın gözünde 'Milliyetçi Hareket Partisi kocamın partisi' diye adlandırılıyor. Onun için kadın emeğini, kadın duygusallığını, kadın çalışkanlığını bu partinin en tepe noktasından, en alt noktasına kadar yerleştirmedikçe başarılı olmamız mümkün değildir. Asla başarılı olamayız." şeklinde konuştu. Aydın, teşkilatların da atıl durumda olduğunu belirterek, "Siyaset demek, insan kazanmak üzerine oluşturulmuş bir sanat demektir. Siz böyle bir ince sanatı, bir adam kıyma makinesine çevirirseniz, o teşkilatlardan hiçbir zaman beklediğiniz verimi alamazsınız." ifadelerini kullandı. Türkiye'deki durum hakkında bilgilendirmede bulunan Aydın, şunları savundu: "Ekonomi dibe vurdu. Bir yılda dolar 3 lirayı buldu. Alan var, satan yok. Türkiye başka ülkelerin paralarının aklandığı, Rıza Zarrafların dükkânı hâline geldi. Hırsızlar cirit atıyor. Hırsızlıkta sınır tanımayanlar, yüzsüzlükte de sınır tanımıyor. Eğitim dibe vurmuş, dış politika yere vurmuş. Sınırlarımız yolgeçen hanına dönmüş. Giren çıkan belli değil. Kötü politikaların sana IŞİD bombası olarak büyükşehirlerinde yağmur gibi yağıyor. Her gün verilen onlarca şehit. Böyle bir Türkiye tablosu." Aydın, Türkiye'nin kan gölüne döndüğünü ileri sürerek "Bu kan gölünün oluştuğu manzarada milletimiz uyuşmuş, sessiz olanlara tavır koyamayan bir Türkiye manzarasında yaşıyoruz. Peki, bu şehitlerin, ezilmiş insanların, hakkı gasp edilmiş insanların hakkını, hukukunu kim koruyacak? Biz koruyacağız. Bunun için bizim sahte kahramanlık masallarına ihtiyacımız yok. Bu hareket, bu dava kendi içerisinden çıkaracağı değerlerle göreceksiniz başarı hikâyesini kendisi yazacak ve bu mazlum milletin önüne düşerek hak edene hak ettiği cevabı inşallah verecek. Hangi dilden anlıyorlarsa o dilden verecek." değerlendirmesinde bulundu. Programa, MHP üst kurul delegeleri ile Eski MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Eski Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ile çok sayıda partili katıldı.

Günebakış - Berkant PARLAK

MHP Koray Aydın Refik Kurukız
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg