Kodalak’ın Üstün Başarısı

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak, 2015 yılında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

Kodalak’ın Üstün Başarısı
Kodalak’ın Üstün Başarısı Admin
Advert

Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Kodalak, ormanların korunması, miktarının artırılması ve bakımlarının yapılması olarak belirlenen görevlerine ilişkin bu yıl içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü olarak 2015 yılında mevcut ormanların korunması bağlamında, orman işletme şeflikleri emrinde ifa eden Orman Muhafaza memurlarının programlı denetim ve takip çalışmaları neticesinde her türlü usulsüzlüklerden azami oranda korunduğunu söyledi. İşletme genelindeki başta orman köylüleri olmak üzere halkın yakacak ve yapacak ihtiyaçlarının mevzuat gereğince yerinde ve zamanında karşılanmasına bağlı olarak ormanlar üzerindeki olumsuz müdahalelerin yok denecek seviyelere geldiğine işaret eden Kodalak şu bilgileri verdi: 

HATIRA ORMANLARI ÇALIŞMASI

“2015 yılında 350 000 adet fidan dikimi yaparak ormanlık alanlarımızın artmasını sağladık. Şiran ilçesi Sarıca ve Günyüzü köylerinde, Köse ilçemize bağlı Salyazı ve Kayadibi köylerinde, Merkez Canca Mahallesi ile İkisu ve Tekke Köyünde ve Kocadal Köyünde 3500 dekarlık yeni orman alanı tesis ederek önemli bir hizmete daha imza attık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı; Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin önderlik ettiği Bereket Ormanı, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hatıra Ormanı ve Memur Sen onursal Başkanı Merhum Akif İnan Hatıra ormanları ile ilimiz sivil toplum kuruluşları adına hatıra ormanları kuruldu. Geçmiş yıllarda tesis olunan ormanlık alanlarımızın bakım çalışmaları kapsamında Toplum Yararına Çalışan İşçilerimizle bu alanlarımıza 150 bin adet fidanla tamamlama dikimleri yaptık.” Orman İşletme Müdürü Kodalak, işletme olarak çalışma alanları kapsamındaki bütün belediye ve resmi kurumların her türlü fidan talebinin de karşılandığını ve dikimleri konusunda işçi yardımında bulunulduğunun altını çizerek, “Bu neviden olmak üzere 100 bin adet fidan dikimi gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu. Kodalak Genel Müdürlüğün katkılarıyla 20 bin adeti ilkbaharda 25 bin adeti de bu günlerde olmak üzere 45 bin adet ceviz fidanın işletmelerine tahsis edildiğini ve bu fidanların Merkez, Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerinde halka ücretsiz olarak dağıtıldığını dile getirdi.

ORMANLARIN BAKIMI

Ormanlarımızın bakımı kapsamında amenajman planlarının öngördüğü hedefler doğrultusunda Merkez, Karanlıkdere, Kelkit ve Şiran Orman İşletme Şefliklerine ait 152.240 hektarlık ormanlık alanın 1/10 lık kısmında; meşcere bakımı adı altında 27 bin m3 dikili hacimde orman ağacı dikili satış metoduyla ekonomiye kazandırıldığına vurgu yapan Kodalak, “Bu çalışmalarımız neticesi olarak, Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğünün bilançosu tarihinde ilk kez pozitif değerle neticelenmiş bulunmaktadır” diye konuştu. Kodalak bu çalışmaların yanısıra, Ormanlarımıza ait bu çalışmalarımızın yanısıra; 25 km yeni orman yolu, 25 km orman yolu büyük onarımı, 4 km orman yolu sanat yapısı, 5 km traktör yolu, 2 km gözetleme kulesi yolu yapımı, 5 km orman yolu üst yapısı, 200 km orman yolu tamir bakımı çalışmalarını yaptıklarını kaydetti. Kodalak, “Tarım Kredi Kooperatifince kiralanmış olan ve kiralama süresi tamamlanmış bulunan idaremize ait eski binada gerekli tadilat ve onarımlar yapılarak İşletme Müdürlüğümüze 10 yatak kapasiteli modern bir misafirhane kazandırmış bulunmaktayız. İşletme Merkezindeki 22 adet lojmanın, Kelkit, Köse ve Şiran’ da ki idare binalarımız ve lojmanlarımızın çatı ve pencereleri değiştirilerek, yıllardır bakımsız haldeki binalarımız modern bir görünüme kavuşturulmuştur. ORKÖY faaliyetlerimiz bağlamında; arıcılık, koyunculuk ve sığırcılık kapsamında 1,3 milyon TL tutarında kredi, Merkez, Köse, Kelkit ve Şiran ilçelerimizden belirlenen orman köylülerimize kredi olarak tahsis edilmiştir. %20 oranında hibe olan bu krediler 1 yılı ödemesiz olmak üzere 5 yıl içinde geri ödenecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: günebakış

 

Gümüşhan Orman İşletme Müdürü Veysel Kodalak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg