TDF Yönetimi illegaldir, derhal olağanüstü kongreye gidilmelidir!

Of-Hayrat Birleşik Makililer Derneği Başkanı, Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF) eski yöneticisi İdris Türk, Karadeniz Manşet’e TDF hakkında gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

TDF Yönetimi illegaldir, derhal olağanüstü kongreye gidilmelidir!
TDF Yönetimi illegaldir, derhal olağanüstü kongreye gidilmelidir! Admin
Advert

TDF’nin 27 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirdiği olağan kongrenin ve dolayısıyla mevcut yönetimin illegal olduğunu iddia eden İdris Türk, iddiasına gerekçe olarak da kongrede oy kullanan az sayıdaki delegelerin ve gelmeyenlerin yerine atılan imzaların, Federasyon tüzüğüne uygun delege olmadıkları var sayıldığında, yeterli sayıda delege bulunmamasını gösterdi. İdris Türk, “Ayrıca tüzük değişikliği maddeleri okunmadan okundu gibi anons edilerek divan tarafından tutanağa geçilmiştir. Çok üzüldüm. Genel kurulda bu illegal bir yaklaşımla fiilen suç işlenmesine tepki koyan olmamıştır!..

Bu durumu  iki türlü izah edebiliriz:

1- Dernekler kanununu bilmemek

2- Seçilecek listede olanların sessiz kalmayı tercih edenlerin dışında salonda kimseler yoktu!" dedi.

İdris Türk, şöyle devam etti. “Benim neden sessiz kaldığımı uzunca açıklamama gerek yoktur. Kısaca benim yeni yönetimde görev almayacağım var sayılarak muhalefetimden farklı mana çıkartanlar olacaktı! ayrıca eğer delege listesi bizden saklanmasaydı, bizim aday listemiz olacaktı. Başkan adayımız da Arif Kurumahmut’tu. Listesin başta Ali Rıza Balcı ve ben olacaktım. Bunun belgeleri vardır. Örneğin 27 Mayıs öncesi 25 Mayıs’ta Of-Hayrat Birleşik Makililer Derneği’ne gelerek, mevcut yönetimden rahatsızlıklarını dile getiren Ali Rıza Balcı ve Arif Kurumahmut’la istişare ettim ve sonuç olarak Arif Kurumahmut adayımızdır dedik! Kongrede konuşmacı olarak da Ali Rıza Balcı’yı seçtik! Bu gerçekler ışığında kongre günü yaşanan illegal bir seçimde söz konusu bu iki arkadaşında eleştirdikleri Mustafa Demir’in listesinde olduklarını görünce yapılacak tek doğrunun salonu terk etmek olduğuna karar verdim ve terk ettim. “Bu gerçeği o gün yaşadık! Ancak o zaman çıkıp açıklasam hem kuruma zarar verecektim hem de yeni seçilen yönetimde bulunmadığım için böyle davrandığım düşünülecekti. Kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmayı uygun bulmadım. Kongreden  sonra  kapalı ortamlarda TDF’nin kurumsal kimliği ve iyi niyetle seçimde yeni listede yer alan arkadaşlarımın hatırına, kendilerini  bu durumu en kısa zamanda düzeltmeleri için ikaz ettim. Fakat ne yazık ki aradan bir yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen Mustafa Demir başkanlığındaki TDF yönetimi bu konuda en ufak bir teşebbüste bulunmamıştır. Bu zaman zarfında hemşehri derneklerimizin çatı kurumu olan TDF  kan kaybetmiş, temsil ettiği camianın sorumluluğundan uzak,  amacın dışına çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Daha fazla zarar görmeden, kimse incinmeden, olağan kongre tarihini beklemeden en kısa zamanda olağanüstü kongreye gidilmeli ve bu mesele elzemdir  zaruridir. Mesele TDF’nin geleceği için olağan üstü seçimle çözülmelidir. Bunun başka yolu yoktur

Tecrübeli başkan, ağır ithamlarda bulunmakla beraber, başta Mustafa Demir olmak üzere TDF’ye emeği geçmiş ve halen geçmekte olan kimseyi incitmek istemediğini, yönetimde de hâlihazırda çok değerli yöneticiler bulunduğunu, ancak TDF’nin çok önemli bir kurum olduğunu ve Trabzon’u temsil konusunda daha ehil, samimi olan, insanların Trabzonlu olmanın mesuliyeti ve sorumluluğu duygusu ile oluşacak bir yönetimin göreve gelmesi gerektiğini ısrarla vurguladı.

İdris Türk ile yaptığımız röportajın tam metnini sizlere sunuyoruz:

****

-Sayın İdris Türk, siz Trabzon Dernekleri Federasyonu’nda uzun yıllar çeşitli kademelerde görevde bulundunuz.

-Evet. Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Başkan Yardımcılığı.

-Mevcut yönetimde bulunmuyorsunuz. Neden görev almadınız?

-Federasyon’da bulunmuyor değilim. Halen TDF delegesi ve Federasyon üyesiyim, ayrıca TDF’yi var eden derneklerden birisi olan Of-Hayrat Birleşik Makililer Eğitim ve Kültür Derneği’nde ve aile derneğimiz olan Kutrialioğlu Türk ailesi Eğitim ve Kültür Derneği’nde başkanlık görevim devam ediyor. Bu nedenle, başkanlar kurulu üyesiyim. 2015 Mayıs ayında yapılan kongrede yönetimde görev almadım. Yeni yönetimde bulunmamı istememiş olacaklar ki, öyle bir davet de gelmedi. Davet gelmeyince yönetime girme talebinde bulunmak da benim anlayışıma ters olduğu için bu dönem yönetim kuruluna girmedik. Trabzon Dernekleri Federasyonu, isminden de anlaşılacağı üzere derneklerin federasyonudur. Mevcut başkan Mustafa Demir de (Dernekler Birliği dönemini de sayarsak) yaklaşık 15 yıl genel başkan yardımcılığı yapmıştır. İyi bir eğitim almış, diksiyonu düzgün, konuşmasını bilen ve bu sebeplerden ötürü bizi iyi temsil edebileceğini düşündüğümüz bir arkadaşımızdı ve biz de başkan olmasını istedik, 2012’deki kongrede seçilerek göreve başladı. Ben de o yönetimde görev aldım. Üç yıllık sürede kendimce inançlarım doğrultusunda, TDF yönetimine vaktim ve imkânlarım el verdikçe, etkinliklere en üst düzeyde  katkı yapmaya çalıştım. Yönetim kurulu toplantılarında, faydalı olduğuna inandığım kararlara evet diyen ama önüne konan kararlara imza atan olmadım. Kendi fikrinin –kabul edilir veya edilmez- mutlaka tartışılmasını isteyen bir kişi oldum. Feshane etkinlikleri başta olmak üzere, özellikle çok önem verdiğimiz meslek grupları toplantılarının sadece bir toplantı olarak kalmasını değil, bir sonuca ulaşabilecek eylemlerin devam etmesini istedim. İletişim bilgilerini aldığımız insanları yalnız bayramlar ve özel günlerde  bir mesajla hatırlayan değil, TDF’nin aslı unsuru olan dernek yöneticileri ve delegelerimizle sıkça istişare etmeliyiz anlayışını her fırsatta dile getirdim. Ziyaretlerimizde onların bizden beklentileri nedir ve bizim çalışmalarımıza ne tür katkı yapabilirler diye istişare edelim istedim.

Çevremizde siyasi açıdan makam ve mevki hedefleyen insanlar da olabilir ve bu arkadaşlar elbette TDF bünyesinde çalışabilirler, ancak siyasete soyundukları gün o görevi bırakmaları lazımdır. TDF’de görev yaparken, hangi siyasi partiye mensup olurlarsa olsunlar, Trabzonluların bu ülkedeki değer ve önemini bilmeyen, bizi dinlemeyenleri dinlemek zorunda olmadığımızı ifade etmeye çalıştım.

Mustafa Demir açıkça ayrımcılık yapmıştır

-Burada araya gireyim: Sayın Mustafa Demir federasyon başkanı olduğu vakit zaten bir siyasetçi değil miydi?

-Mustafa Demirin Sultangazi Belediyesinde meclis üyesi olduğunu 27 Mayıs 2015 kongresinden sonra öğrendim. Fakat açık söyleyeyim, bunun üzerinde çok durmadım, ancak görev süresi boyunca siyaseten taraf olduğunu gördüğüm zamanlarda tavır koydum ve tepki gösterdim. Ta ki, bir Feshane etkinliğinde kendisine hangi derecede yakın olduğunu bilmediğim sanatçıların sahne almasına kadar müdahale etmesine tahammül edemedim. Siyasi kimliğinden, kendi yöresinin sanatçısına kadar ayrımcılık yaptığına bizzat tanık oldum. Örneğin İsmail Türüt Feshane etkinliklerimize bedel almadan katkı amaçlı gelmiştir. Assolist olarak çıkacağı sahneye Mustafa Demir’in anlaşılması zor bir davranışla, Sayın Türüt’ün tam sahneye çıkacağı anda, kendisine “Hayır sen bekle. Şu bayanlar arkadaşım, 25 dakika onlar birer türkü söylesin” dediğinde şoke olduk! Ve şahsen sahne sorumlusuna giderek “Ayıptır, Türüt’e saygısızlıktır” diyerek ricada bulunduk. Bu duruma sinirlenen Başkan Demir, çıldırmış bir halde bize karşı fütursuzca laflar edince büyük şaşkınlık yaşadık! Ve kendisine cevaben hak ettiklerini ziyadesiyle söyledim. Orada olanların dışında, bunları hiç kimseyle paylaşmadan, abartmadan, kapalı yönetim kurulu toplantılarında yüksek sesle dile getirdim. Bizzat konunun disipline sevk edilmesini talep ettim. Ancak Sayın Mustafa Demir’in ve yakınlarının kurumsal organların çalışmasının kendileri aleyhinde olacağı düşüncesiyle olaylar geçiştirilmiş, yasal işlemler engellenmiştir. “Mustafa Demir olmazsa sanki TDF olmaz” düşüncesinde olanlarla bu işin yürümeyeceğini düşündüm. Benim gibi düşünen arkadaşlarla, TDF’nin içinde, federasyonun geleceği noktasında kadrolaşmayı, gelecekte bu işi yapabilme ehliyetine sahip olduğuna inandığımız ve istişarelerden bize önerilen insanlarla temasa geçtim. Taze bir kana ihtiyaç olduğunu  ve tüm STK’larla bütünleşmiş bir anlayışı hâkim kılmak için yeni yönetimde Demir’in TDF’ye verebileceği bir şey olmadığına karar verdik.

2015’te yapılan kongre yasal değildir!

-Allah aşkına TDF’nin yasal olan, seçilmiş dernek delegelerinin ve Başkanlar Kurulu’nda dernek başkanlarının adları ve listeleri neden yoktur? Kimden ve neden korkuyorsunuz? Binlerce resimden başka bir şey olmayan www.trabzon.org.tr sitemize herkesin bir göz atmasını önemle rica ediyorum. Kurumsal bir dizayn yok! TDF’ye yakışmıyor.

Yasal olarak TDF’nin resmi sitesinde ve DERBİS’te (Dernekler Bilgi Sistemi) olması zorunlu tüzük ve delege listesinin neden olmadığını herkesin sormasını tekrar ediyorum. Örneğin benim ve derneğimin 14 delegesinin ismi var mı yok mu bir görelim. İşte bunun için, “TDF’nin 2015’te yapmış olduğu kongre yasal değildir” diyorum.

-Tabii burada neden o zaman tepki göstermeyip aradan geçen bu kadar zamandan sonra konu hakkında bu itham ve iddialarda bulunduğunuz sorusu gündeme geliyor?

-Yukarıda belirttim: Eğer orada tepki göstermiş olsaydım, yeni yönetim kurulunda olmadığım için böyle bir tavır sergilediğim düşünülür ve o kongreye zeval gelirdi. Ayrıca orada çalışma azmi ve şevki olan, çok samimi gördüğüm ve halen samimiyetlerinden şüphe etmediğim yöneticilerin şevkini kırmamak için salonu terk etmeyi daha uygun buldum.

-Kongre illegaldir şeklinde çok ciddi bir iddiada bulundunuz. Neden illegal olduğunu da açıklar mısınız?

-Öncelikle şunu belirteyim; 27 Mayıs 2015 tarihli delege listemizle İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ndeki listeyi alıp karşılaştıralım. O tarihte delege olmadıkları halde hazirun listesinde ismi ve farklı kişilerce imzalanmış listeyle genel kurul olduğu iddia ise mevcut yönetimi ispata çağırıyorum…

Ayrıca;

Yönetimde görev alan arkadaşlarımız, valilikte dernekler masasına TC kimliğiyle beraber delege olduğu tescilli olmayan insanların oylarıyla seçilmişlerdir. Başkan Mustafa Demir her konuşmasında 250 dernekten bahseder, 108 derneğin aktif olduğunu söyler. Her derneğin yasal çerçevede beş delegesi olduğunu varsayalım. Ortalama sekiz on delege de olsa, 1100 delege eder. Yarısı gelmese 500-600 eder. Mustafa Demir ve etrafında “o olmazsa biz de olamayız” anlayışına sahip kişileri de saydığımızda, kongrede 100 kişi bile yoktu. Bu yapının içine girdikten sonra bu eksikleri gördüğü halde tepki koymayanlar, “altı ayda bir yapacağımız istişare toplantılarında bunları dile getirirsiniz” diye bizi oyalayanlar ve orada okunmayan maddeyi “okundu” diye zapta geçiren Divan Üyeleri ve Divan Başkanı Ahmet Hocaoğlu suç işlemiştir.

Onları uyardım

Kendilerini aradım ve “bakın, ben bunu dava edersem mahkemelik olmakla kalmayız, TDF’nin geleceğini bombalamış oluruz. Bu zararı vermemek için size fırsat tanıyorum. Bunu düzeltin, düzeltmezseniz ilk istişare toplantısında insanların huzurunda ve onların anlayacağı bir dilde şahit olduğum olayları söyleyeceğim” dedim. Sırf bunun için olacak ki, beni hiçbir istişare toplantısına davet etmediler. Zaten öyle bir toplantı da yapmadılar. TDF’nin resmi internet sitesine girdiğimizde delegelerimizin ismi var mı bakalım. Göremeyiz, çünkü yok. Bu federasyon, sokaktan herhangi birilerinin üye olduğu bir kurum değildir. Yani Trabzon derneklerinden delege olarak seçilmemiş birisi, kongrede oy kullanamaz.

Yönetimde bulunanların bile bazıları delege değil!

Ben orada o gün, “Valilikte TC kimliğiyle kayıtlı olmayan delege burada kalmasın” deseydim içeride 30  kişi kalmazdı! Yönetimde görev alanların yarısı kast ettiğim manada delege değildir! Ancak ben buna rağmen, TDF’nin geleceğini düşünerek, yapacağı hizmetlerin daha önemli olduğuna inanarak, yasal statüde eksik olsa dahi, “eğer hizmet edebileceklerse çok önemli değildir” diyerek bugüne kadar bekledik. Bundan sonra susmayacağız. Eğer şartlar oluşmuşsa –ki bana göre oluşmuştur- TDF 2018 Mayıs’ı yani normal kongre zamanını beklemeden olağanüstü kongreye gitmek zorundadır. Bunun altını çiziyorum. TDF’nin bizim için önemine ve Trabzon sivil toplum kuruluşlarının çatı örgütü olduğuna inandığı için orada görev yapan yöneticilere seslenmek istiyorum: Bu iddialarımda herhangi bir eksiklik varsa bizi aydınlatsınlar. DERBİS’e girsinler, İstanbul Valiliği sitesinde TC kimlik numarasıyla beraber delegeliğimiz orada var mı baksınlar. Mustafa Demir’in kendisine oy versinler diye paravan şirket kurar gibi dernekler kurduğunu, başkan olduktan sonra nasıl bir değişime uğradığını sorgulasınlar. Mustafa Demir’in gözü çok yükseklerdedir. Biz onu seçtik, kendisine fırsat verdik. Görevini yapabildiği kadarını takdir ettik, yapamadığı yerde eleştirdik. İyi bir ekiple devam edebileceğini de söyledik ama siyasetten uzak olmasını şerh düştük. Biz tabii ki valiliklere, bakanlıklara gideceğiz. Onların bizim etkinliklerimize yardımı lütuf değildir. Kimse babasının hayrına vermiyor!

Hüseyin Ayaz gönül koymuş ve ayrılmış

Hüseyin Ayaz, bu kuruma çok büyük emekler vermiş bir arkadaşımızdır. Mustafa Demir’in de orada görev yapmasını sağlayan yegâne unsurdur. Gönül koymuş ve ayrılmış. İstifa ettiğini bildiren bir mesaj göndermiş ama bu henüz gündeme gelmemiş. Ben Hüseyin Ayaz gibi değerli bir dostumuzun bilerek ve isteyerek o kuruma zarar verecek bir şey yapacağına inanmam. Federasyon’dan ayrılmasını gerektiren ne oldu? Açıklanması ve bizleri aydınlatması gerekenler bu vebalden kaçamazlar! Daha bir çok arkadaşımız TDF’nin etkinliklerine ve toplantılarına katılmaz olmuştur. Neden!?

DERBİS’te kayıtlı delegelerden oluşan hazirun cetvelini istiyorum. İmza kampanyası başlatacağım, bu yasal bir haktır. Ve oraya bağlı derneklerle farklı bir platformda, TDF yönetimi izin verirse federasyon içinde olmasını istiyorum, vermezlerse bizim tayin edeceğimiz bir yerde düzenlenecek bir toplantıda bu konuların gündeme alınmasını ve konuşulmasını istiyorum.

Mustafa Demir Trabzon’u ve Trabzonluyu tanımaz, bilmez

Mustafa Demir Dernekler Birliği’nden beri bu kurumun içerisinde. Başarılı olduğu faaliyetlerin tek kahramanı da değildir. Gerek yönetim kurulunda gerekse Gençlik Kolları’nda büyük bir aşkla ve fedakârlıkla çalışan insanların emeği üzerinden diyar diyar geziyor. Her gittiği yerde de aynı şeyleri söyleyip duruyor: Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği bir il, 250 derneğin çatı kuruluşu. Trabzon’u bilmez, Trabzon’u tanımaz, Trabzon insanını tanımaz. Bunu biz gördük ve yaşadık. Bu arkadaşımız, çıkışa geçen, adından heryerde söz ettiren TDF’yi pike yaparcasına ters döndürmüştür. Bizim TDF olarak 1000 kişilik geleneksel iftarlarımız vardı. Hiç bütçemiz olmadığı zamanlarda bile cebimizden verdiğimiz paralarla düzenlediğimiz günler varken, bu sene Sultangazi Belediyesi’nin iftarıyla bütünleştirdiler. Sultangazi Belediyesi’nin bize katkısı gibi bir iftar oldu. Ben gitmedim. Ben söz konusu belediyelerin iftar davetine gidiyorum, yine de giderim. Ancak TDF’nin geleneksel iftarı ayrı olmak durumundadır. Bu iftar TDF’nin değil Sultangazi Belediyesi’nin iftarı olmuştur.

İspata davet ediyorum!

Hiç vakit geçirmeden, 27 Mayıs 2015’te yaptığımız kongredeki delege listesiyle İstanbul Valiliği’ndeki delege listesinin çek edilmesini istiyor, kendilerini ispata davet ediyorum. Neden korkuyoruz? Biri gelip TDF’de delege olur, sonra benim yerimi alır diye mi? Daha iyi yapacaksa bunun ne mahzuru var? Bizim de amacımız bu değil mi? Buradan başlarsak çözüme ulaşabiliriz.

Mustafa Demir bırakmalıdır, aksi takdirde…

Mustafa Demir TDF’de aldığı yönetim kurulu kararlarıyla kendi şahsi kararlarını karıştıran bir anlayışa sahiptir. Burada asıl anlaşılmayan nokta, yöneticilerin kendisine herhangi bir tepki göstermiyor oluşudur. Orada aklı başında, çok temiz ve bütün özellikleriyle son derece liyakatli arkadaşlarımız var, onları tenzih ediyorum. Hiç tartışmasız, 2016 yılı içerisinde TDF olağanüstü kongreye gitmelidir. Bunun yasal şartları oluşmuştur. Bütün dernek başkanlarına tavsiye ediyorum, lütfen araştırsınlar. Abarttığım bir şey varsa buyursunlar söylesinler.

Mustafa Demir’in artık yaptığı hatalardan pişman olarak, başkaları gibi rencide olmadan, kabahat ve kusurları huzurda eleştirilmeden, “ben yoruldum” demesi gerekiyor. Aksi takdirde, illegal çalışmalarla orada bulunduğu her gün yarın aleyhine olacaktır.

Ali Rıza Balcı namus sözü verdi ama…

O kongrede bir Trabzon Dernekleri Konfederasyonu’ndan bahsedildi, delegeleri de açıklandı. Şu anda var mı öyle bir kurum? Yok! Hayali bir kurumun delegelerinden bahsediyoruz. Ben 1995 yılında yapılanan Trabzon Dernekler Birliği’nin 2002’den beri delegesi olan biri olarak söylüyorum. Kongre günü sabah 9.oo’a kadar hazirun listesi istedim. Adayımız da vardı, Arif Kurumahmut idi. Arif Kurumahmut, Ali Rıza Balcı ile birlikte gece 03.oo’e kadar burada bizim dernekteydi. Mustafa Demir’in uygulamalarından rahatsız olduklarını, yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu söylediler. Ali Rıza Balcı kongrede konuşma yapacaktı, bunun için namus sözü vermişti. Dört tane de şahidimiz var. Fakat bu konuşmayı yapmadı, Mustafa Demir’in yönetimine girdi. Aday olmasını kararlaştırdığımız Arif Kurumahmut da aynı şekilde yönetime girdi. Orada çapraz ateş bize karşıydı, çünkü biz teşkilatçıyız.

-Biz derken kimi kast ediyorsunuz?

-Ben ve benim gibi düşünenlerden bahsediyorum. Delege listesini arabanın bagajında sakladılar. İstedim ama vermediler. Ben başkan yardımcısı olarak bu listeyi elde edemedim, kavga mı etmeliydim?

-Sayın başkan, TDF zarar görür diye o zaman bunları açıklamadınız. Şimdi açıkladığınız zaman yine zarar görmeyecek mi?

-Hayır, aradan geçen zaman zarfında TDF zarar göreceği kadar gördü. Bir yıllık süreçte iyice kan kaybetti, amacından sapma yolunda hızla ilerliyor. Geleneksel iftarımızı bir belediye veriyorsa bunun başka bir adı yoktur. Bu işin bir yönü. Bir başka yönü, Mustafa Demir TDF’de uzun yıllar başkanlık yapmış olan Nurettin Turan’ı bir takım kulislerle KASTOB’un başına getirdi. Çünkü amacı belli: Trabzon Dernekleri Konfederasyonu kurulacak, oradan da Mustafa Demir siyasete uzanacak.

Gençler olmasaydı Ruan Ajans TDF’yi soyacaktı!

Ruan Ajans diye bir ajans var. Bizim etkinliklerimizde gençlerimiz olmasaydı –ki hepsi aklı başında, bu işleri iyi takip eden, aralarında mali müşavir arkadaşlarımız da var- Mustafa Demir’in başkanlığını yaptığı federasyonu soyacaktı! Gençlerimiz Ruan Ajans’ın hiçbir hatasına müsaade etmedikleri gibi sert tepkiler koydular. Şimdi böyle bir endişenin olduğu yerde Ruan Ajans’ın hâlâ TDF ile çalışıyor olmasını nasıl izah edeceğiz?

Şartlar olgunlaşmıştır, olağanüstü kongre zamanı gelmiştir

Artık zaman gelmiştir. Biz delegeyiz, yönetimin içinde oluruz olmayız. Bilemeyiz. Ancak TDF, önümüzdeki günlerde Türkiye’yi bekleyen hassas süreçte vatan sevgisiyle dolu Trabzonluların çatı kuruluşu olarak refleksleri canlı olmalıdır. Bunun için de liyakatli, donanımlı, bilgili ve sağlıklı bir ekibe ihtiyacı vardır. Var olan derneklerden bir değil, on ekip çıkar. Mustafa Demir, kimsenin kendisinden daha ön plana çıkmasını istemiyor, bu yüzden kendi derneğinde çok başarılı olan yöneticiler orada gölgede kalıyorlar. Önceleri iyiydi ama yöneticilerle iyiydi. Kendisi vitrinde podyum mankeni gibi gezdi. Biz kendisini incitmedik. Beyefendi duruşu, kişiliği, hiç olmazsa kürsüye çıktığında dediği anlaşılan biri var dedik. Çatı akıtmaktadır. Biz derneklerimizi akıtmayan, sağlam bir çatı altında toplamak istiyoruz.

Bu yalnız benim sesim değil

-Siz bu açıklamaları, daha doğrusu çıkışı diyelim tek başınıza mı yapıyorsunuz yoksa beraber hareket ettiğiniz, sizin gibi düşünen başkaları da var mı?

-Biliyorsunuz üç tane cemre vardır. Sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşer. Sizi bunu havaya düşen cemre kabul edin. Bunun arkası gelecektir. Bu yalnız benim sesim değildir. Biz burada görev yapmış, emeği geçmiş arkadaşlarımızın incinmesini istemiyoruz. Önce içeride olayın vahametini idrak etsinler, kendileri bir hamle yapsınlar, hiçbirimize zarar vermeyecek bir olağanüstü kongreyle bu meseleyi çözelim istiyoruz. Daha önce vuku bulan ayrışmaları yaşamayız, çünkü biz kuruma zarar vermeyi asla kabul etmeyiz. Biz alternatif bir yapı peşinde değiliz. Orası bizim evimiz, temellerinin su almasına müsaade etmeyiz. Bu konudan rahatsız olan çok insan var.

Son olarak, aile içi mahrem kalmasını uygun bulduğum bazı konuları açıklamaktan imtina ettiğimin de bilinmesini isterim.

Karadeniz Manşet

 

İdris Türk Mustafa Demir TDF Ali Rıza Balcı Arif Kurumahmut İsmail Türüt
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg