Sultan Murat Yaylası kentsel dönüşümde örnek olacak

Türkiye'de bir ilk Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Sultan Murat Yaylası’nda gerçekleşecek. Kentsel dönüşümlerle çehresi değişen Trabzon’un şimdi de yaylalarında ‘Kentsel Dönüşüm’ yapılacak.

Sultan Murat Yaylası kentsel dönüşümde örnek olacak
Sultan Murat Yaylası kentsel dönüşümde örnek olacak Admin
Advert

Çaykara’nın Sultan Murat Yaylası’nda yapılacak ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, 70 dönümlük arazi üzerinde gerçekleştirilecek olan projenin eksiklerinin tamamlanmak üzere olduğunu ancak son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceğini söyledi.

Hanefi Tok, 70 dönüm arazi üzerinde uygulanacak olan projenin müşavir firma tarafından hazırlandığını ve en kısa süre içinde nihai projeyi TOKİ’ye sunacaklarını söyledi. Bu bölgenin ihalesinin yapıldığını ve TOKİ ile protokol imzaladıklarını kaydeden Tok, “Normalde biz buranın ihalesini yaptık, TOKİ ile protokolü imzaladık. Avam projesi tamamlandı. Jeolojik Etütler başlayacak… İnşallah orada çok güzel, yayla kent yapacağız. Yöresel mimariye uygun olacak. Oteliyle beraber, dükkanlarıyla beraber, pansiyonuyla beraber güzel yöresel mimariye uygun bir yayla kent yapacağız. Orada mevcut binalar var. 100-150 yıllık binalar var. Onlarda dönüşüme uğrayacak. 3 etap halinde düşünüyoruz. Birinci etabı şu anda uygulama projesini tamamlayıp ihaleye çıkarız. Onlar bittikten sonra ikinci ve üçüncü etaplara başlayacağız. Tabi orada mevcut insanları taşıyacağız. Oraları ondan sonra dönüştüreceğiz. Burası hazineye ait bir yer. Türkiye’de bir ilk olacak. Taş ve ahşap 2 katlı yöresel mimariye uygun düşünüyoruz” dedi.

Tok, ilk etap için müşavir firma tarafından hazırlanan projeyi TOKİ’ye sunduklarını ancak bazı düzeltmeler yapılacağını belirterek, “İlk projeyi TOKİ’yi sunduk. Ancak TOKİ başkanımız bazı düzeltmeler istedi. Müşavir firma şimdi bu düzeltmeleri yapıyor. Onları bitirip nihai projeyi TOKİ’ye sunacağız. Tabi sadece TOKİ’nin kabul etmesi yetmiyor. Projeyi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da görüp onaylayacak. Çünkü Cumhurbaşkanımız yaylalara ve orada yapılacak tesislere çok önem veriyor. Yeşil Yol oradan geçiyor. Türkiye’de ilk defa böyle bir şey uygulanıyor. Haliyle çok önemli bir proje. Cumhurbaşkanımız da projeyi onaylarsa yıl başına kadar çalışmaya başlarız” diye konuştu.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Çaykara Sultan Murat Yaylası Kentsel Dönüşüm
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg