Balıkçı barınağından pis kokular geliyor

Arsin Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Kemal Atar, balıkçı barınağı inşaatını BİMER’e şikâyet etti.

Balıkçı barınağından pis kokular geliyor
Balıkçı barınağından pis kokular geliyor Admin
Advert

Arsin Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Kemal Atar, balıkçı barınağında kalitesiz malzeme ve işçilik kullanıldığını iddia ederek Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) şikâyette bulundu. Atar, “Burayı müteahhit 8 trilyona aldı. Ancak müteahhit buranın inşaatında dolgu malzemesi olarak çöp atıkları kullandı. Dökülen beton çatladı. Barınaktan kokular yükseliyor.” dedi.

Arsin’de balıkçılıkla geçinen vatandaşların bir araya gelerek kurdukları Arsin Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimi modern bir balıkçı barınağına kavuşmak için yetkililerden yardım istemişlerdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’in girişimleri sonucu Arsin’e yeni ve modern bir balıkçı barınağı yapılmasına karar verilmişti. Dolgu ve mendirek çalışmalarının ardından barınakta incelemelerde bulunan Kooperatif Başkanı Kemal Atar, gördükleri karşısında şaşkına döndü.

Beton çatlamaya başladı

Yüklenici firmayı BİMER aracılığıyla Başbakan Binali Yıldırım’a şikâyet eden Atar dilekçesinde, barınak inşaatında birçok usulsüzlüğün yapıldığı ve malzemeden çalındığı iddialarına yer vererek “Sayın Başbakan’ım. Sizin Ulaştırma Bakanlığı döneminizde Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen’in üstün gayret ve ısrarlarıyla bize bir balıkçı barınağı yapılmasına karar verdiniz. Burayı müteahhit 8 trilyona aldı. Ancak müteahhit buranın inşaatında dolgu malzemesi olarak çöp atıkları kullandı. Yirmiden sekize hep bozuk, vasıfsız taşlarla yaptığı için taşlar eridi. Ankara’dan gelen ekip kontrol etmemiş. Beton kalınlığı 25 santim olması gerekirken 3 ile 10 cm arası yapılmış. Dozu 25 olması gerekirken 16 ve 20 olmuş. Ufalıp dökülmeye başladı. Önceki bölge müdürü ‘Ben orayı en iyi şekilde yaptıracağım.’ dedi ve şikâyet etmemizi önledi. Şu anki bölge müdürü çok düzgün bir adam ama ‘Olan olmuş.’ diyor. Derinlik 9 metre olması gerekirken olmamış, koordinatların da doğru olduğuna inanmıyorum. Görünmeyen kısımlar daha kötü. Barınağı yapan müteahhitten şikâyetçiyim. Ankara’dan gelen kabul heyeti bizi çağırsın biz onlara hem gösterelim hem de anlatalım. Henüz barınağa araba girmeden beton çatlamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

Günebakış - Aydın GELLECİ

Trabzon Arsin Balıkçı Barınağı Kemal Atar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg