Giresun'da doğdu, şöhreti Arjantin'de buldu

Tiyatro oyuncusu Ergün Demir'in, Giresun’dan Arjantin’e uzanan ilginç hayat hikâyesi...

Giresun'da doğdu, şöhreti Arjantin'de buldu
Giresun'da doğdu, şöhreti Arjantin'de buldu Admin
Advert

Tiyatro oyuncusu Ergün Demir, Giresun’dan Arjantin’e uzanan hayat hikâyesini anlattı.

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dünyaya gelen ve küçük yaşta ailesiyle beraber Fransa’ya yerleşen Ergün Demir, 10 yaşında başladığı tiyatroya Fransa Devlet Tiyatrosu oyunculuğuna kadar yükseldi. Ünlü oyuncu Ayla Algan’ın davetiyle Türkiye’ye gelen Demir, burada ünlü sinema ve dizi oyuncularına da oyunculuk dersi verdi. ‘Binbir Gece’ isimli dizide oynadığı 'Ali Kemal' karakteri ile gönüllere taht kuran Demir, daha sonra birçok dizi ve filmde rol aldı.

Türkiye’nin son yıllarda yaptığı önemli ‘dizi ihracatı’ ile Arjantin’de yayınlanan 'Binbir Gece' dizisi izlenme rekorları kırdı. Ali Kemal karakteri ile Arjantinlileri de kendisine hayran bırakan Demir’in Arjantin serüveni de böylece başlamış oldu. Demir, Arjantin’de bir TV kanalından gelen teklifle başladığı 'Yıldızlarla dans eder misin?' yarışmasında sergilediği başarılı performansı ile ülkede popüler hâle geldi.

Türkiye'de göremediği ilgiyi arjantin'de gördü

2015 yılında Arjantin’de internette en çok aranan isim olarak birincilik ödülü alan ve 'Yılın Yıldızı' seçilen Demir, ülkenin en prestijli dergilerine de kapak oldu. Türkiye’de göremediği ilgiyi ülkesinden 19 saat uzaklıktaki Arjantin’de gördüğünü belirten Demir, Türkiye’ye kırgın olduğunu söyledi. "Ülkem bana istediğim misafirperverliği hissettiremediği için ben Arjantin’e gittim." diyen Demir, "Ben bir yabancı TV kanalına röportaj verdim ve çok üzülerek verdim. Orada 'Türkiye bana ülkenden git dedi, o yüzden şimdi Arjantin’deyim.' dedim. Git dedi ama 'defol git' demedi bana, çünkü sen konservatuvar mezunusun ama bakıyorsun A, B, C şahısları hiç eğitim almadıkları hâlde en güzel yerde tıkır tıkır oynuyorlar, sen bunca sene emek ver ama bunların sonunda hiçbir şey yok. Ben ‘Asayiş Berkemal’ diye bir dizide oynadım. Mehmet Arslan ile ve 7 bölüm oynadım ama bir kuruş para alamadan gittim Arjantin’e ve sözleşmemizde bölüm başı bin 250 TL alacağım diye madde vardı. Bir kuruş almadan gittim, bir insanın kalbi nasıl kırılmasın. ‘Fatih Harbiye’ dizisinde oynadım bir numara dizi ve bana verdikleri para bin 500 TL. Bu doğru geliyor mu? Ben hayatımı vermişim oyuna, ben oynamadığım zaman nasıl geçineceğim? Ben döner salonu açıp çalışamam, kasaplık yapamam. Ben 46 yaşından sonra nasıl bir iş yapacağım? Oyunculuktan başka bir iş yapamıyorum." diye konuştu.

Arjantin’de sel felaketinde yaraları sarmaya koşan Türk

Arjantin’de birçok yardım faaliyetine katıldığını vurgulayan Demir, "5-6 ay önce tiyatroda sahne alırken seller Arjantin’de 2 önemli yöreyi sular altında bıraktı. Ben de Twitter’den 'Concordia yalnız değilsin' diye bir tweet atarak 2 önemli konser organize ettim ve ülkenin en önemli yıldızlarıyla beraber konserler verdik. 2 tır erzak topladık ve sel bölgesine götürdük. Topladığımız yardımları bizzat ellerimle teslim ettim, onların yanında oldum. Bu, halkın dikkatini çekti ve orada kış mevsimi geldiğinde bir organizasyona daha imza attım. Burada hükûmet de beni takip etti ve Buenos Aires’in içinde yaşayan evsiz insanlar vardır ben orada onlara çorba dağıttım. Bunları görenler ise 'Artık sen bizdensin, bizi terk etme bırakma.' gibi güzel sözler işittik." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Ülkesini Arjantin’de her fırsatta tanıttığını belirten Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek ücretsiz olarak kültür elçiliği görevini yapabileceğini söyledi. Demir, "Sayın Cumhurbaşkanı’m Arjantin’de 17 aydır gururumla bütün kalbimle ülkemizin bütün Güney Amerika’daki büyükelçilerinden daha iyi elçilik yaptım. Arjantin'deki röportajlarda ülkemi ne kadar çok sevdiğimi ve sevilmeye layık olduğunu anlattım. Eğer Güney Amerika’da herhangi bir projeniz olursa elçilik babında tek bir Türk Lirası sizden talep etmeyerek ülkeme hizmet etmek istediğimi söylemek isterim." ifadelerini kullandı

Ergün Demir Arjantin Fransa Tiyatro
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg