Giray Bulak: Oyun sistemi aldatıcı

TRT Spor'da Trabzonspor'un deplasmanda Gençlerbirliği karşısında aldığı 1 puanı yorumlayan Giray Bulak, Trabzonspor'un bu oyun sisteminin aldatıcı olduğunu ifade etti.

Giray Bulak: Oyun sistemi aldatıcı
Giray Bulak: Oyun sistemi aldatıcı Admin
Advert

Trabzonspor'un sıralamadaki yerinin oldukça düşündürücü olduğunu belirten Bulak, ''Trabzonspor'un 12 puanla 14. sırada olması son derece düşündürücü. O zaman sorarla ''o kadar para neden harcandı, o kadar transfer neden alındı.'' diye. 12 maçta 1 puan ortalamayla gidiyorsunuz. Bu tabii Trabzonsporluları çok memnun etmeyen bir görüntü.'' dedi.

Oyun sisteminin aldatıcı olduğunu belirten Bulak, ''Ben geçen hafta Antalya maçını izledim, Trabzonspor oyun olarak sadece uzun top yapıyor, N'Doye'a uzun top... N'Doye çıktı, Suk girdi ona uzun top yaptılar. O havuda düşen toplar bu oyuncular tarafından şutlanacak. Tek oyun felsefesi bu. Ekici gibi oyunculara Onazi gibi oyunculara neden ihtiyaç var. Oynarsınız 2'li savunma o havuza top düşürürsünüz, gol yaparsınız. Trabzonspor hem o bölgelerde ağır oynuyor hem çok top yapıyor hem de uzun topla havuza top taşımaya çalışıyor." ifadelerini kullandı. Bu oyunun Trabzonspor'u aldattığına dikkat çeken Bulak "Trabzonspor sanki çok hücum eder gibi görünüyor, çok rakip alanda oynar gibi görünüyor ama üretmiyor. Trabzonspor'un alışık olmadığı bir oyun düzenidir bu. Biz Trabzon'da daha çok pas yaparak, kendi bölgemizden örerek rakibe gitmeye çalışırız. Bizim taraftarımız da buna alışkındır. Trabzonspor bu oyun sistemiyle 10 kişi kalan rakibine bile gol pozisyonu verdi. Hafif organize bir takım bir pasla, beklerin arkasına oynadığında sıkıntı yaşıyorsunuz. O kadar oyuncu geriye dönecek, dönmeyince de taktik faul yapıyorsunuz. Sadece Antalya maçında 8 sarı kart, bugün 5 tane. Geri dönüşlerde yakalanmamak için taktik faule başvuruyorsunuz. Oyun planlaması bu olmamalı. Bugün Trabzonspor takımında 10 kişi kalan Gençlerbirliği takımı oyuna santrafor Vedat'ı koyuyor, Trabzonspor Mustafa Yumlu'yu alıyor. 90. dakikada alıyor. Bu olduktan sonra futbol adına daha fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Yavuz Selim'de muhteşem insanlar vardır. Anlatmak istiyorum anlatamıyorum... '' dedi.

Trabzonspor Giray Bulak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg