Trabzonspor'da başarısızlığın faturası kesildi

Bordo-mavililerde kötü gidişin sebebi olarak sezon başında kurulan Scout ekibi olarak belirlendi. 12 kişilik scout ekibinin devre arasında sayısının 4'e düşeceği ve teknik direktör Ersun Yanal’a bağlanacağı belirtildi.

Trabzonspor'da başarısızlığın faturası kesildi
Trabzonspor'da başarısızlığın faturası kesildi Admin
Advert

Trabzonspor'da kötü gidişin sorumlusu bulundu. Ligin 12. haftasında 12 puan alarak haftayı 14. sırada tamamlayan bordo-mavililerde, takımın bu durumuna neden olarak sezon başında kurulan scout ekibi sorumlu tutuldu. Gençlerbirliği maçından sonra Ankara'da bir araya gelen başkan Muharrem Usta ve teknik direktör Ersun Yanal, tespit edilen ve alınan futbolcuların yeterliliğinin bulunmadığı görüşünde birleşti ve fatura scout ekibine kesildi.

EKİBİN YARISI GÖNDERİLİYOR

Tek yetkili olarak Başkan yardımcısı Nevzat Aydın'ın sorumluluğunda sezon başında oluşturulan ekipte, şef konumunda Murat Karakaş, koordinatör ve idari işler sorumlusu Fatih Şahinoğlu, performans ve analiz sorumlusu da Beri Pardo yer alırken, komiteye bağlı olarak 12 kişi görev yapıyor. İzleme Komitesi olarak da adlandırılan bu komitenin devre arasında 4 veya 5 kişiye düşürülmesi kararlaştırılırken, ekibin teknik direktör Ersun Yanal'a bağlanacağı öğrenildi.

AYDIN'IN TERCİHLERİ FOS ÇIKTI

Sezona girildikten sonra Rusya, Yunanistan ve Fransa'dan da eklemelerin yapıldığı scout ekibinin Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın'ın raporuyla Trabzonspor'a kattığı Suk, İbanez, Castillo, Onazi ve Ramil'in performanslarının kötü olması bordo-mavili yönetimi devre arasında yapılmak üzere yeni transferlere yönlendirdi. Devre arasında scout ekibini by pass etmeyi planlayan bordo-mavili yönetim kurulunun teknik direktör Yanal'ı tek yetkili kılacağı ifade edildi.

Efsaneler de Avni Aker'e veda ediyor

Trabzonspor'un Ziraat Türkiye Kupasında perşembe akşamı Avni Aker Stadında Gümüşhanespor ile oynayacağı karşılaşmadan önce bordo-mavililerin efsane oyuncuları, gösteri maçı yapacak. Yapılan açıklamada, Gümüşhanespor maçı öncesinde efsane oyuncuların saat 19.00da gösteri maçı yapacağı, stat kapılarının saat 17.30dan itibaren açılacağı açıklandı.

Gençler forma şansı bulamıyor

Trabzonspor'da 4 oyuncunun yokluğunda çıkılan Gençlerbirliği maçının kadrosuna genç futbolculardan Yusuf Yazıcı ilk kez 18 kişilik kadroya girmeyi başardı. Sezon başından bu yana yabancı transferlerden istediği verimi alamayan bordo-mavililerde, genç oyunculardan Abdülkadir Ömür geride kalan haftalarda kadroya bile alınmadı.

Geçmişini arıyor

Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, tarihi bir çöküş yaşıyor. Ligin geride kalan 12 haftalık bölümünde 12 puan toplayan Karadeniz ekibi, 14. sırada yer alarak kötü gidişin önüne geçemiyor. Ligin son 4 haftasında maç kazanamayan bordo-mavililerin, bu kötü durumu camiayı endişelendiriyor. Lige çıktığı 1974-1975 sezonunda, galibiyetlere 2 puan verildiği sezonda oynadığı 12 maçta 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Trabzonspor, attığı 7 gole karşılık kalesinde ise 6 gol görmüştü. Topladığı 12 puan ile 8. sırada yer alan bordo-mavililer, söz konusu tarihin ardından bu sezon en kötü dönemini geçiriyor. Trabzonspor, galibiyetlere 3 puan verildiği 2016-2017 sezonunda ise oynadığı 12 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı. Attığı 7 gole karşılık ise kalesinde 15 gol gördü. 12 puan ile 14. sırada yer alan Karadeniz ekibi, lige çıktığı günden itibaren yer aldığı sezonların en kötüsünü bu dönemde yaşıyor.

Yeni Şafak

Trabzonspor transfer nevzat aydın scout
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg