Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Hafta sonu bölgelerimizde hava durumu nasıl olacak?

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?
Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Admin
Advert

Meteoroloji Genel Müdürlüğütarafından yapılan gözlemler sonucunda yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinde çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar, Karaman, Niğde, Hatay ve Kilis çevreleri ile Antalya'nın doğu, Mersin'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ve Mersin'in batı ilçelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Sinop ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Uyarı

Yoğun Kar Yağışı: Yağışların; Öğle saatlerinden sonra Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde, yarın Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Zirai Don Uyarısı: Zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz'in kıyı kesimlerinde gece saatlerinde hafif zirai don olayı beklendiğinden, zirai faaliyetle ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hava Durumu Kar Yağış Don
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg