Bekaroğlu İsrail'le barışa karşı çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu Türkiye ile İsrail arasında gelişen sürece tepki gösterdi.

Bekaroğlu İsrail'le barışa karşı çıktı
Bekaroğlu İsrail'le barışa karşı çıktı Admin
Advert

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Türkiye-İsrail anlaşmasına tepki gösterdi. Bekaroğlu, hükümetin, uluslararası ilişkileri iç politika malzemesi yaptığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Türkiye ile İsrail arasında gelişen sürece tepki gösterdi. Hükümetin uluslararası ilişkileri iç politika malzemesi haline getirdiğini ifade eden Bekaroğlu, hükümetin, “Vallahi bu İHH İnsani Yardım Vakfı bizi kandırdı, aldattı. Aslında bizim İsrail’le böyle sıkıntılarımızın olmaması gerekir.” diyeceğini sandığını söyledi.

İsrail’le ilişkilerin Cumhurbaşkanı’nın ‘One minute’ ile Davos’ta başlayan, daha sonra Mavi Marmara ile devam eden ve her konuda olduğu gibi uç noktalara taşınacak şekilde ilişkilerin bozulduğunu belirten Bekaroğlu, “Çok ağır sözler söylenmişti. Söylenmeye devam edildi. Bu konularla iç politikanın bir parçası hâline getirildi. Seçimler kazanıldı. Şimdi ise İsrail’le yeniden dostluk kuruluyor.” dedi.

İHH BİZİ KANDIRDI DİYECEKLER!

Kendilerinin bütün dünya ülkeleri ile ve komşu ülkelerle, bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler kurulmasından yana olduklarını söyleyen Bekaroğlu, şöyle devam etti: “Ama hükümetin bu uç noktalarda gezen ve uluslararası ilişkileri iç politika malzemesi yapan tutumunu her zaman eleştirdik, burada da eleştiriyoruz. Sanıyorum şimdi Cumhurbaşkanı ve Hükümet yetkilileri diyecekler ki ‘Vallahi bu İHH İnsani Yardım Vakfı bizi kandırdı, aldattı. Aslında bizim İsrail’le böyle sıkıntılarımızın olmaması gerekir!”

Kaynak: günebakış - Berkant PARLAK

CHP Mehmet Bekaroğlu İsrail
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg