Hüseyin Ayaz Nurettin Turan'ı şahitliğe çağırdı

Hüseyin Ayaz, bir basın açıklamasıyla Trabzon Dernekleri Federasyonu onursal başkanı Nurettin Turan’a hitaben açık bir çağrı yaptı.

Hüseyin Ayaz Nurettin Turan'ı şahitliğe çağırdı
Hüseyin Ayaz Nurettin Turan'ı şahitliğe çağırdı Admin
Advert

TDF Genel Başkanı Mustafa Demir’in kendisi hakkında gıyabında bir takım ithamlarda bulunması nedeniyle göreve devam etmesinin doğru olmadığı için istifa ettiğini, kardeşinin sağlık problemleriyle meşgul olduğu için bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunmadığını, kardeşi vefat ettikten bir süre sonra iddialarını ispatlaması için defalarca Mustafa Demir’le yüz yüze görüşme talebinde bulunduğunu, ancak Demir’in görüşmeye gelmediğini ifade eden Ayaz, bu süre zarfında herhangi bir hukuki girişim içerisinde olmadığını, ancak son olarak 21 Mayıs akşamı Of-Hayrat Derneği’ndeki iftarlı toplantıda yine Mustafa Demir tarafından kendisine yönelik TDF üye kayıt defterini çaldığı suçlaması üzerine Nurettin Turan’dan böyle bir ricada bulunma ihtiyacı hissettiğini açıklayarak onursal başkandan kendi durumuna açıklık getirmesini istedi.

Kongre bu şartlarda hukuki olmaz

Hüseyin Ayaz ayrıca, 27 Mayıs günü yapılacak olan TDF Olağan Kongresinin hukuki açıdan problemli olacağını, çünkü kongrede oy kullanacak olan delege listesinin tüzük gereği kongre tarihinden en az 45 gün önce bildirilmiş olması gerektiğini vurgulayarak, Nurettin Turan’ın kongre divan heyeti oluşturulmadan önce sürece müdahil olmasını istedi. Ayaz, geçici bir yönetim kurulu oluşturularak TDF’nin yasal ve sağlıklı bir kongreye gitmesi için gerekli zeminin oluşturulması ve makul bir süre sonra da söz konusu kongrenin düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

****

TDF Eski Başkan vekili ve TDK Kurucu Başkanı Hüseyin Ayaz’ın “Nurettin Turan’a son çağrı” başlığıyla yayınladığı açıklamadan bizim özetle anladığımız bunlar.

Hüseyin Ayaz, İstanbul’da Trabzon dernekçiliğine ve TDF’ye yıllarını vermiş bir isim. Hâttâ denebilir ki adı TDF ile özdeşleşmişti, istifa edene kadar. Şimdi, madde madde gitmeye çalışalım:

1-Ayaz’ın istifasıyla sonuçlanan ve ondan sonra devam eden süreçte bir para meselesi konuşuluyor, ancak işin aslı-faslı kamuoyu tarafından tam olarak bilinmiyor. Biz de STK’lar ve özelde TDF hakkında çok sayıda yazı kaleme almış olmamıza rağmen bu konuya girmemeye özen gösterdik, çünkü hem mesele çok hassas hem de yeterli bilgiye sahip değiliz. Sadece gördüğümüz, bildiğimiz şeyleri yazıp çiziyoruz. Hüseyin Ayaz da belli ki bu konuda kilit isim olarak Nurettin Turan’ı görüyor, onursal başkanın yapacağı açıklamanın konuyu aydınlığa kavuşturması için yeterli olacağını düşünüyor. Sayın Turan bu davete ne cevap verir bilinmez. Ancak biz yazılarımızda hiç girmedik ve bundan sonra da girmeye niyetli olmasak da bu muammanın aydınlatılması herkesin yararına olacaktır diye düşünürüz.

2-Yine Hüseyin Ayaz, uzun yıllar görev yaptığı TDF’nin bir üye kayıt defteri bulunmadığını iddia ediyor, üstelik var olmayan bir defteri ima yoluyla çaldığının iddia edilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. TDF bünyesinde uzun süre görev yapmış Korkut Yılmaz Ayaz da aynı şekilde böyle bir defterden haberdar olmadığını iddia ediyor. Ne demeli bilmiyorum. Kimseyi yalancılıkla suçlayamayız, çünkü yeterli bilgiye sahip değiliz. Dediğimiz gibi sadece gördüğümüzü yazıp çizeriz.

3-Davet açıklamasının son bölümünde TDF kongresinin ileri bir tarihte daha sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için Nurettin Turan’a müdahil olma talebinde bulunurken “Hepimizin katılacağı, tüm camiayı kucaklayacağı olağanüstü genel kurul” ifadesini kullanıyor Hüseyin Ayaz. Bağlarını kopardığı bir kurum hakkında tavsiyede bulunması, “hepimizin katılacağı” demesi, gerek kişisel gerekse kurumsal problemler bertaraf edildikten sonra yine bu kurum içinde yer alabileceğini gösteriyor gibi geldi bize.

Sürpriz aday?

Bu arada… 27 Mayıs pazar günü yapılacak olan TDF Kongresi öncesi hâlihazırda mevcut başkan Mustafa Demir ve Mustafa Can aday olarak görünüyorlar. Ancak sağ olsunlar, konuyla yakından alakadar olduğumuzu bilen dostlarımız sürekli bizi arayıp fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bunlardan birisi, konuşmanın sonlarına doğru “Sürpriz ve güçlü bir aday çıkabilir” deyiverdi! Ayrıntı istedim ama o sadece “Eğer çıkarsa ben seni cumartesi gecesi ararım. Aramazsam anla ki öyle bir aday yok” demekle yetindi.  

Bu benim kısmet olursa göreceğim 4. TDF Kongresi olacak. Hepsinin öncesinde rakip aday ve listeler çıkacağı söylendi, konuşuldu. Kulisler kaynadı, açık-kapalı görüşmeler yapıldı. Fakat üç kongre de tek aday ve listeyle gerçekleşti. Bu kongre nasıl olacak, ne gibi sonuçlar doğuracak, ilkler mi yaşanacak, yeni bir dönem mi başlayacak, yoksa geçmiş kongrelerde olduğu gibi her şey aynı tas aynı hamam devam mı edecek kısmetse göreceğiz.

Bu kadar yazıp çiziyorum da değişen, düzelen bir şey var mı?

En çok bozulduğum şey nedir, biliyor musunuz? Dediğim gibi mazideki üç kongre de (2015 buna istisna teşkil edebilir) öncesiyle sonrasıyla gergin geçti, tansiyon yükseldi. Fakat kongreden sonra her şey süt liman kesildi, sanki olan biten her şey bir oyundu da kimse bütün bunlar hiç yaşanmamış gibi işine gücüne, tatiline yazlığına gitti. 2009’da bu tuhaflığı çok yadırgamıştım ama sonrakilerde hazırlıklı olduğum için o kadar sarsılmadım.

Ancak…

Bu dernekçilik faaliyetleri hakkında benden fazla zaman ve enerji harcayan bir başka gazeteci yok sanırım. Buna değip değmediğini bilmiyorum ama attığımız taş-ürküttüğümüz kurbağa dengesine baktığımızda hâlihazırda bilanço pek parlak görünmüyor. Eğer kurbağalar taşları iplememeye devam edecekse, ben de herkesinki gibi sınırlı olan zaman ve enerjimi daha akılcı kullanmanın hesaplarını yapmaya başlayacağım.

Haber-Yorum: Bülent Şirin

TDF Kongre Hüseyin Ayaz Nurettin Turan Mustafa Demir
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg