Elektrik için yol kestiler

Uzunsokak’ta dün bir grup esnaf, yol keserek üç gündür elektriklerinin kesik olmasından dolayı eylem yaptı.

Elektrik için yol kestiler
Elektrik için yol kestiler Admin
Advert

Trabzon'un en işlek caddelerinden biri olan Uzunsokak’ta dün bir grup esnaf, yol keserek üç gündür elektriklerinin kesik olmasından dolayı eylem yaptı. Cadde üzerinde bulunan Zafer Çarşısı’nda bulunan esnafın yarısının üç gündür elektrikleri yok. Esnafın iddiasına göre ise elektrik kesintisinin sebebi hemen bitişiklerindeki Kızılay binasındaki inşaat. Binada süren inşaat sırasında elektrik bağlantıları zarar gördü ve bundan dolayı elektrik kesintisi yaşandı.

Esnaf Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (ÇEDAŞ) çok kez aradıklarını ancak “Sorununuzu kendiniz çözün.” cevabı aldıklarını öne süren esnaf, dün yaklaşık on dakika iş hanlarının önünü keserek eylem yaptı.“3 gündür Zafer Çarşısı’nda elektrik kaçağı var.” yazılı dövizle birlikte çok sayıda esnaf kol kola girerek yolu keserken, bu sırada kısa süreli tatsızlık da yaşandı. Eski AK Parti Meclis Üyesi Fahrettin Aksoy, eylem yapan esnafı aşarak yoluna devam etmek istedi ancak esnaf eylem nedeniyle Aksoy’a yol vermeyince kısa süreli itiş kakış meydana geldi. Aksoy, daha sonra geçmekten vazgeçince olay daha fazla büyümedi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri olay yerine gelerek esnaftan eylemini sonlandırmasını istedi. Görevli polis amiri, takviye polis çağırdığını, eylemi sonlandırmamaları durumunda müdahale edeceklerini söylemesi üzerine esnaf eylemine son verdi. Esnaflar ise şikâyetlerini şöyle dile getirdiler:

Faruk Şahin: Yılbaşından bir gün önce burada elektrik kesintisi oldu. Yetkilileri telefonla birçok kez aramamıza rağmen suçu hep birbirlerine attılar. En sonunda da bu sorunu pasaj esnafının kendisinin yapması gerektiğini söylediler. Bugünle birlikte üç gündür mağdur olduk. Hem üşüdük hem ticaret yapamadık. Bu durumda mağduruz ve mağduriyetimizin giderilmesini ve buna sebebiyet verenlerin cezalandırılmasını istiyoruz. Devletimiz yapmayınca kendimiz para toplayıp derme çatma gecekondu gibi bir bağlantı yapacağız.

Fikret Çolak: 3 gündür biz çalışamıyoruz burada. ÇEDAŞ’ı aradık ama bir türlü sorunu çözemiyoruz. Bu konuyu hukuka taşıyacağız.

Savaş Nişancı: 3 gündür elektriksiz duruyoruz burada. Bunun sebebi Kızılay’ın inşaatı. Bu inşaat burada denetlense biz bu durumu yaşamayacaktık. Kızılay’ın pasaja verdiği tek zarar da bu değil. Pasaj bu yüzden su çekiyor. Bir dünya sıkıntı var. Eski bina yıkılırken orada elektrik telleri darbe aldı. Yama yapıldı orada. Sağlam olmadı ya da su çekti patlak verdi.

ÇEDAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili açıklama yapan ÇEDAŞ yetkilileri, "31.12.2015 tarihinde, ilimiz şehir merkezi Zafer Çarşısı’ndan alınan elektrik kesintisi ihbarına vardiyada görevli personellerimizce müdahale edilmiştir. Yapılan ilk incelemede, Zafer Çarşısı’nın enerji ihtiyacının karşılandığı alçak gerilim yer altı kablosunda arıza olduğu belirlenmiş ve yer altı kablo arıza yeri tespit cihazı ile ölçüm yapmadan önce acil olarak bölgeye görevli ekiplerimizce geçici olarak enerji verilmiştir. 01.01.2016 tarihinde, yer altı kablo arıza tespit cihazı ile bölgedeki arızalı kablo üzerinde inceleme yapılmış ve arıza noktası tespit edilmiştir. Zafer Çarşısı Pasaj Yönetimi ile yapılan görüşmeler neticesinde, yönetimin arızalı kablonun tamir edilmesinden ziyade kablonun Zafer Çarşısı Pasaj Yönetimi tarafından yenilenmesi talebine istinaden kablonun yenilenmesi sonucunda gerekli bağlantı çalışmalarının da şirketimizce yerine getirileceği bilgisi Zafer Çarşısı Yönetimi ile paylaşılmıştır. 01.01.2015 tarihinde Pasaj Yönetimi ile sürekli koordine hâlinde olunmuş ancak çalışmalar gün içerisinde neticelendirilememiştir. 02.01.2016 tarihinde devam eden koordineli çalışma sonucunda gerekli bağlantı çalışmaları sonuçlandırılmış ve 02.01.2016 tarih saat 13.45’te bölgeye enerji verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: günebakış - Berkant PARLAK

Fotoğraflar: 61saat

Trabzon Uzun Sokak Esnaf
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg