Trabzon’u Ankara’ya taşıyoruz

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cora iki ayını değerlendirdi.

Trabzon’u Ankara’ya taşıyoruz
Trabzon’u Ankara’ya taşıyoruz Admin
Advert

AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, Bakan Süleyman Soylu ve diğer milletvekilleriyle birlikte güzel bir ekip oluşturulduğunu belirterek “Ankara’da yoğun tempo içerisindeyiz. Trabzon milletvekilleri olarak hem yasama faaliyetleri yapıyoruz hem de Trabzon yerelindeki sorunların çözümü noktasında bakanlarımızı, bürokratlarımızı milletvekillerimizle beraber ziyaret ediyoruz.” dedi.

Cora, 1 Kasım’da sözü verilen bütün vaatleri yerine getirmek için çaba gösterdiklerini belirterek, “Ankara’da yoğun tempo içerisindeyiz. Evvela 2016 yılının geçici bütçesini Plan Bütçe Komisyonu üyesi olduğum için komisyonda görüşme yoğun geçti ve genel kurulda oylandı. Bunun dışında genel komisyonumuzla görüşülüp kanunlaşan önemli çalışmalarımız oldu. Seçim zamanı ne söz vermişsek bunları gerçekleştiriyoruz. Emekliye 100 TL zammı gerçekleştirdik. Asgari ücret 1300 olacak sözümüzü gerçekleştirdik. Ve diğer er ve erbaşların maaşlarının memur katsayısına göre planlanması konusunu da gerçekleştirdik. Bunun dışında yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanlarının emeklilik yaş sınırına ilişkin düzenleme yapıldı. Yine yüksek öğretim kurumundaki akademik personelin yaş sınırına ilişkin bir düzenleme yaptık. Bireysel emeklilikle ilgili bir çalışmamız oldu. Özellikle belirli vakıfların, belirli şirketlerin, tüzel kişiliklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesi, dahil edildikten sonra orada üye olanların ya da bir şekilde orada çalışanların primlerine devlet desteğinin getirilmesine ilişkin yasanın süresi uzatıldı. Ayrıca denetimli serbestlik müessesiyle alakalı mevcut düzenlemenin süresi uzatıldı. Bunun gibi birçok çalışmayı yaptık.” dedi.

‘BİR ÇOK KONUYA TEMAS ETTİK’

Cora, diğer milletvekilleriyle birlikte Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduklarını da kaydederek, “Trabzon milletvekilleri olarak hem yasama faaliyetleri yapıyoruz hem de Trabzon yerelindeki sorunların çözümü noktasında bakanlarımızı, bürokratlarımızı milletvekillerimizle beraber ziyaret ediyoruz. Hem Trabzon’un sorunlarını çözüyoruz hem ülkemizdeki sorunlar üzerine istişarelerde bulunuyoruz. İyi bir çalışma içerisindeyiz. İki aylık milletvekili olmamıza rağmen bir çok konuya temas ettik. Birçok çalışmanın, projenin yapılması, altyapısının hazırlanması projelendirilmesi için gayretlerimizi ortaya koyuyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda milletimize hangi sözü verdiysek yerine getireceğiz. Bu konuda Trabzon ekibi güçlü bir ekip. Ankara’da bunun çalışmalarını yapıyoruz. Fırsat buldukça da Trabzon’a gelip vatandaşlarımızla hasbihal oluyoruz. Belirli sorunlarını, sıkıntılarını dinliyoruz.” biçiminde konuştu.

Kaynak: günebakış - Aydın GELLECİ

Ak Parti Salih Cora
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg