Rize transferde yine geç kaldı

Günebakış gazetesinden Alihan Telatar. Çaykur Rizespor'un Antalya kampını, takımın durumunu ve transferi değerlendirdi.

Rize transferde yine geç kaldı
Rize transferde yine geç kaldı Admin
Advert

Çaykur Rizespor 2 Ocak’ta başladığı Antalya kampını bugün noktalayıp Türkiye Kupası grup maçlarında Aydınspor ile oynayacağı maç için Rize'ye dönecek. Yeşil-Mavililer 5 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'deki ilk 2 sezonunun ilk yarılarını başarısızlıkla ve hoca değişiklikleri ile sıkıntılı tamamlamıştı. Özellikle geçen sezonun ilk yarısında kendi sahasında maç kazanamama sorunu yaşamıştı. Bu sezon ise durum farklı oldu. Penaltı krizinin yaşandığı Gençlerbirliği maçıyla başladığı sezonun ilk yarısında iyi sonuçlar aldı. Ligin alt sıralarında bulunan takımlara puan kaybetti ama büyüklere karşı Galatasaray ve Trabzonspor'u mağlup edip Fenerbahçe ile berabere kaldı.

Geçen sezonun ilk yarısının ortalarında Hikmet Karaman'ın gelişi ile başlayan süreç elbette takımda pek çok şeyi değiştirmiş durumda. Üstelik geçen sezondan itibaren transferde yapılan hatalara rağmen takımda birlik ve beraberlikle müthiş bir huzur ortamı var. Geçen sezon devre arasında alınan yerli ve yabancı oyuncuların takıma katkıları çok fazla olmadığından hepsi sezon sonunda gönderildi. Bu sezon başında alınan yerli ve gurbetçi oyuncular durumlarını idare ediyor ama yabancı transferleri bekleneni maalesef vermedi. Makiadi, Chavalier, Tuszknyeski ve Gürcü Dzalamidze tam bir hayal kırıklığı.

Zaten Teknik Direktör Hikmet Karaman’da transferde hata yaptıklarını sürekli altını çizerken yönetimden banko 2 oyuncu istedi. Bununla da transferde yerli ve yabancı birçok oyuncunun ismi Rizespor ile anılmasına rağmen henüz gelen kimse yok. Bir kez daha Antalya kampından eli boş dönüyor. Hemen hemen, hem sezon başı, hem de ara dönemde olduğu gibi şimdi de transferler yine sona kalacak gibi görünüyor. Rizespor, Chavalier, Tuszknyeski ve Gürcü Dzalamidze'yi göndermek istiyor ama bu oyuncuların çok ciddi sözleşmeleri var. Gitmeleri kolay değil. Liban Abdi ile bile yollar 1 yıl da ancak ayırılabildi.

Tabii bir de Leonad Kweuke ile Eren Albayrak'ın durumları var. Eren'in sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Henüz resmi olarak sözleşmenin uzatılması için bir açıklama yapılmış değil. İsmi büyüklerde olmak üzere birçok kulüple anılıyor. Eren'in kafası oldukça karışık. Bu durumunda Antalya kampına yansıdığı net olarak görüldü. Tabi bir de Kweuke'nin durumu var. Kamerunlu oyuncunun Gençlerbirliği maçında çıkardığı penaltı krizi tamamen Galatasaray'a gitmek içindi ama o zaman bu gerçekleşmedi. Şimdi ise Rizespor ile Galatasaray’ın Kweuke için pazarlık yaptığı haberleri herkesin kafasını karıştırdı.

Kweuke'de bundan çok etkilenmiş durumda. Evet Çaykur Rizespor Antalya kampını tamamladı. Üst üste kupa maçları oynadıktan sonra Gençlerbirliği maçıyla 2. yarıya başlayacak. Bunun içinde zaman giderek azalırken iç sıkıntılar devam ediyor. Bir yanda henüz yapılamayan transferler, diğer yanda Kweuke ve Eren'in için yapılan dedikodular öte yanda da gönderilmek istenen futbolcular. Bu durumda yol haritasının nasıl olacağını bekleyip göreceğiz. Elbette Metin Kalkavan ve Hikmet Karaman bu durumla ilgili B planı vardır. Bakalım plan nasıl olacak. Yeşil-Mavili takımda bunlar yaşanırken futbolcuların durumlarını analiz etmeye gerek yok

Kweuke hiçbir yere gitmeyecek

Rizespor Transfer Komitesi Başkanı Koray Deniz, Leonard Kweuke’yi Galatasaray kulübü başta olmak üzere çeşitli kulüplerin istediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Oyuncuyu satmayı düşünmediklerini ifade eden Deniz, “Bu oyuncumuzu satmayı düşünmüyoruz. Kweuke bizim futbolcumuzdur. Kesinlikle Galatasaray kulübü ile bu oyuncumuz için bir görüşme olmadı. Bize lazım olan futbolcuyu başka takıma vermemiz mümkün değil” dedi. Trabzonspor’dan Marin ve Galatasaray’dan Emre Çolak’ı istediklerini ancak olumlu cevap alamadıklarını ifade eden Deniz, “Transfer olsun diye transfer yapmayacağız” dedi.

Kamp sona eriyor

Ligin ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya kampında sürdüren Çaykur Rizespor bugün yapacağı son antrenmanın ardından Rize’ye dönecek. Yeşil-Mavililer Pazar günü sahasında Ziraat Türkiye Kupası’nda 1923 Aydınspor ile karşılaşacak. Bu arada Çaykur Rizespor’un karşılaşmayı oynayacağı Çaykur Didi Stadyumunda ise kar temizliği sürüyor.

Kaynak: günebakış - Alihan TELATAR

Rizespor Antalya kampı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg