Şehir Hastanesi çekim merkezi olacak

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal Trabzon Akyazı’da yapılacak olan şehir hastanesinin kent açısından önemli işlevler göreceğini söyledi.

Şehir Hastanesi çekim merkezi olacak
Şehir Hastanesi çekim merkezi olacak Admin
Advert

Trabzon’un hasta çeken bir merkez niteliğinde olduğunu kaydeden Rektör Baykal, “Trabzon hiçbir zaman hastasız kalmaz. Trabzon sadece kendi içinden değil, çevre illerden, hatta ülkelerden de kendisine hasta gelen bir kent olma hüviyetini taşıyor. Büyük bir hasta kitlesi olan bir yer. Dolayısıyla vasıflı, kaliteli, üst düzey hizmet veren hastanelere ihtiyaç var. Şehir hastanesi bu alandaki eksikliği giderecek önemli bir kazanım olacaktır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun özellikle son dönemdeki girişimleriyle önemli mesafe alınan Şehir Hastanesi’nin kentin birsağlık merkezi olma hüviyetine katkı sağlayacağına dikkat çeken Rektör Baykal, “Sağlık turizminin önemi ortada. Bu açıdan sağlık alanında yapılacak olan yatırımlar son derece hayatidir. Yatırımların kentimizin tanıtımına katkısı da çok büyük olacaktır. Bu yatırımlar nedeniyle yeni ve çeşitli mesleklerde istihdam alanları açacaktır, istihdamın niteliği artacaktır. Sağlık nedeniyle tercih edilen bir şehir olmak kentin prestiji açısından da oldukça önemlidir. Bütün bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda sağlık hizmetlerine kısa sürede ulaşmayı sağlayıcı, ileri sağlık teknolojilerine yer veren, daha kaliteli hizmet ulaştıran, sağlık hizmetini ucuza verebilmenin gayreti içinde olmalıyız. Bu yönde yapılan ve yapılmakta olan sağlık yatırımları hepimiz adına sevindiricidir” dedi.

günebakış - Gökhan DİHKAN

KTÜ Akyazı Şehir Hastanesi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg