Adalet yerini bulacaktır

Ulusal basının gündemine düşen haberler Dernekpazarı’nda halk tarafından üzüntüyle karşılandı.

Adalet yerini bulacaktır
Adalet yerini bulacaktır Admin
Advert

R. öğretmene, henüz sonuçlanmamış bir dava için yıpratma haberi yapanlar, aileyi de derinden üzdü. günebakış’ın ulaştığı R.G.S.; "Konu henüz soruşturma aşamasındadır. O yüzden fazla bir şey söylemiyorum. Zor günlerden geçiyoruz. Ailece çok yıpratıldık. Ailemizi ve çocuklarımızı dahi habere konu etmeleri bizleri derinden yaralamıştır. Er ya da geç adalet yerini bulacaktır.” dedi.

Dernekpazarlılar ise “Ülkemizin önde gelen isimlerinden yılın öğretmeni ödülünü almış birinin, henüz soruşturma aşamasında olan durumun 100’lerce kişi arasından seçilip, linç edilmesi kabul edilemezdir. Memlekette milyarlarca dolarlık hırsızlık yapanlar el üstünde tutulurken, emeğiyle bu memlekete 20 yıl hizmet eden birine büyük haksızlıktır bu. İlçemizin adını sık sık ulusal basına çıkararak başarılı çalışmalarıyla ve projeleriyle tanınan hocamızın yanındayız.İlçe halkı olarak bu haksızlık karşısında üzüntümüzü belirtiyoruz.” diyerek haberlere olan tepkilerini dile getirdiler.

Zorunlu gittiler gönüllü kaldılar 

Yıllardır ‘sürgün’ yeri olarak görülen ancak zorunlu hizmetle göreve gidilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin yüzü, hizmete “gönüllü” gelen Fatma ebe, doktorElif ve öğretmen R.G.S. çifti gibi insanlarla gülüyor. Başbakan’ın aydınlarla yaptığı görüşme sırasında “örnek kişi” olarak adı geçince bir anda Türkiye’nin tanıdığı ebe Fatma Aslan, görev yaptığı Yüksekova’daki köye iki ayda yol ve sağlık ocağı yapılmasına önayak oldu. DoktorElif Demiralay, hiç doktor yüzü görmemiş Hakkari’nin Durankaya Köyü’nde halkın sevgilisi olurken,Erzurum’a bağlı Yavi Köyü’nde 8 yıldır gönüllü olarak görev yapan öğretmenler R. ve K. S. çifti de köydeki okuma yazma oranını yüzde yüze çıkardılar. Üstelik, “işimiz bitmedi” diyerek 8 yıldır batıya tayinlerini durduruyorlar. Maddi teşviklere ve yüksek maaşa rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görev yapmaktan kaçınanların aksine,sayıları az da olsa “insan sevgisinin” hâlâ yaşadığını gösterenler de var.” 

günebakış - Yaşar FALCI

 

Trabzon Dernekpazarı Öğretmen
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg