Trabzon 9 birincilik aldı

TÜBİTAK yarışmalarında geçen yıl 8 birincilik alan Trabzon başarılarını geliştirerek bu sene Erzurum’daki bölge yarışmasında 9 birincilik elde etti.

Trabzon 9 birincilik aldı
Trabzon 9 birincilik aldı Admin
Advert

Bölgeyi temsil eden 10 il arasında ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan ve en iyi seçilen 21 proje arasında Trabzon çeşitli dallarda 9 birincilik alarak Ankara'daki Türkiye geneli yapılacak yarışmada bölgeyi en fazla projeyle temsil edecek il olma gururunu yaşadı. Bölge yarışmasına 40 projeyle katılan Trabzon ortaöğretim öğrencileri, ayrıca iki ikincilik ve sekiz de üçüncülük alarak, 40 projenin 19’unda derece yaparak Erzurum'daki bölge yarışmasına damgasını vurdu. Bu yıl 47.si düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Yarışmasının bölge yarışması 25 Mart 2016 Cuma günü Erzurum’da gerçekleştirilmiş olup Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illeri proje yarışmasına katıldı. 

PROJELERİN YÜZDE 45’İ TRABZON’A AİT

Erzurum Bölge Merkezine çağrılan toplam 100 projenin 40 tanesi Trabzon ilindeki ortaöğretim öğrencilerine ait olup yapılan değerlendirme sonuçlarına göre bölge sergisinde seçilen en iyi 21 proje Ankara’da yapılacak olan yarışmada bölgeyi temsil etme hakkını kazandı. Trabzon Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada “10 ilin katıldığı yarışmada bölgeyi temsil edecek olan projelerin yüzde 45’inin Trabzon’a ait olması gurur verici ve çok büyük bir başarıdır. Ayrıca Trabzon yarışmada iki ikincilik,sekiz de üçüncülük alarak toplam 19 ödülle Erzurum’daki bölge yarışmasına damgasını vurmuştur. Trabzon 9 projeyle birlikte Mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan final yarışmasına katılacak.” ifadelerine yer verildi. Trabzon’da birincilik elde eden eğitim kurumlar ise şöyle: Sosyal Bilimler Lisesi, Trabzon Meslekî Teknik ve Anadolu Lisesi, Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi, Yomra Fen Lisesi, Akçaabat İMKB Anadolu Lisesi, Araklı Yılmaz Çebi MTAL.

günebakış - Berkant PARLAK

 

Trabzon TÜBİTAK Bölge Yarışması
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg