Giresun 200 bin arap turist ağırlayacak

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, "İlimize büyük Arap turist ilgisi var. Acenteler gruplar hâlinde Giresun’a geliyor." dedi

Giresun 200 bin arap turist ağırlayacak
Giresun 200 bin arap turist ağırlayacak Admin
Advert

Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği(GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner, 5 yıllık hedeflerinin 200 bin Arap turisti Giresun'da ağırlamak olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz’in yaşanılabilir tek adası olma özelliğine sahip olan Giresun Adası'nın dün Körfez ülkelerinden gelen misafirleri vardı. Arap turizm acentelerinin yetkilileri dün Giresun Adası'nı gezdi. Giresun Turizm Alt Yapı Hizmet Birliğinin (GİRTAB) öncülüğünde Giresun Adası'na 2016 yılının ilk turu gerçekleştirilirken, Suudi Arabistan ve Bahreyn’den Giresun’a gelen 30 tur operatörüne Giresun ve Giresun Adası tanıtıldı.

Konuya ilgili açıklama yapan GİRTAB Müdürü Tamer Uzuner, geçen yıl Giresun'un ilk defa binin üzerinde Arap turist ağırladığını belirterek bu yıl da hedeflerinin 5 binin üzerinde Arap turist olduğunu söyledi. Uzuner, “Bu sene ise sadece çevre illerden ve iç pazardan 5 binin üzerinde Arap turist hedefimiz var. Türk Hava Yolları ile de tanıtım anlaşmamız sağladık. Bu yaz ciddi manada Arap turist çekmeyi planlıyoruz." dedi. Önümüzdeki aylara doğru Dubai’de düzenlenen Orta Doğu'nun en büyük turizm fuarına Giresun olarak katılacaklarını ifade eden Uzuner “Adamızla, yaylalarımızla, tarihi turistik yerlerimizle biz de bu fuarda olacağız. Giresun’dan ciddi bir heyet oraya gidiyor ve bu fuar bizim için çok önemli. Bu manada ilerleyen yıllarda ve önümüzdeki 5 yıllık zaman zarfında hedefimiz 200 bin Arap turist.” ifadelerini kullandı.

Giresun Giresun Adası Arap Turist
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg